Metropolielämää Tokiossa


Katso hulppea video sumomiesten pyrkimyksistä kohti Tokiota!

Oheismatkalla sukellamme suoraan lentokoneesta Japanilaisen suurkaupungin sykkeeseen. Jetlag taittuu takuunopeasti Tokiossa, yhdessä maailman suurimmista, vilkkaimmista ja tiheäänasutuimmista kaupungeista. Noin Uudenmaan kokoisella metropolialueella asuu rapiat 35 miljoonaa ihmistä – ja kaupungin tuhansien kulmien takana odottaa jamboreelaisia vähintään yhtä monta ihmettä ja kummaa.
181-2014-09-06 09.33.00
Tokiossa oheismatkalaiset pääsevät käymään Tokyo Metropolitan Government
Building -pilvenpiirtäjässä, jonka korkeus on 243 metriä.

Futuristinen kaupunki hengästyttävän korkeine rakennuksineen ja vuorokauden ympäri paistavine neonvaloineen on kuin suoraan tieteiselokuvasta. Se ei kuitenkaan ole ainoa maisema, joka Tokiolla on tarjota. Siellä kohtaavat Asakusan vanhat temppelit, Ginzan keisarillinen palatsi, Akihabaran elektroniikkataivas, Harajukun veikeä katumuoti… Tokiosta löytyy kaikki, mitä kuvitella saattaa – ja paljon sellaista, jota ei heti osaa kuvitellakaan!
IMG_0581Japanin katukuvassa näkee erilaisia myyntiautomaatteja kaikkialla.
Automaatteja on suurin piirtein saman verran kuin suomalaisia, 5,3
miljoonaa.

Suuruudestaan huolimatta japanilainen pääkaupunki tuntuu toimivan moitteetta kuin sveitsiläinen kello: Julkinen liikenne pysyy aikataulussa, vaikka síllä matkustaa päivittäin yli 28 miljoonaa ihmistä – ja kesällä 2015 myös joukko suomalaisia partiolaisia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOheismatkalla pääsemme nauttimaan aidoista japanilaisista herkuista.
Yksi oheismatkalounaista on maistuva take away –sushipaketti, eli
bentoboksi!

Muun näppäryytensä ohella Tokio on yksi maailman turvallisimmista suurkaupungeista.

Oheismatkasivulle