ukk

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Dear Eki, pienessä päässäni risteilee tuhansia ajatuksia miljoonien kysymysten muodossa!

Tältä sivulta löydät useimmiten mieleen juolahtavia kysymyksiä jamboreesta ja sinne lähtemisestä.

Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi sivustolta, voi kyse olla siitä, että tietoa ei vielä ole saatavissa tai siitä ei ole tehty päätöstä. Japanin leiriorganisaatio lähettää joukkueille tietoa vähitellen ja Suomen joukkueen johtoryhmä suunnittelee matkan yksityiskohtia koko ajan.

Lisäämme uudet tiedot välittömästi verkkosivuille ja tiedotamme niistä Facebook-

Millaiset rokotteet tarvitsen?

Suosittelemme, että tarkistat, tarvitsetko normaalin Suomessa voimassa olevan rokotusohjelman mukaisiin rokotteisiin tehosteita. Suosittelemme myös A- tai A- ja B-hepatiittirokotteiden ottamista. Muista Japania koskevista rokotesuosituksista saat lisätietoa osoitteesta www.rokote.fi. Tarkemmat suosituksemme rokotteista löytyvät täältä.

Onko ilmoittautuessa valittu matkapaketti sitova?

Osallistujan ilmoittautuessa valitsema matkapakettivaihtoehto on sitova. Mahdollisia muutoksia voi tehdä 31.3.2014 mennessä. Mikäli osallistuja haluaa vaihtaa matkapakettia myöhemmin, on tähän oltava hyvä syy. Suomen joukkue ei takaa matkapaketin vaihtamisen onnistumista 31.3.2014 jälkeen. Mikäli vaihtaminen onnistuu ja vaihtamisesta aiheutuu lisäkuluja, osallistuja vastaa mahdollisista matkapaketin vaihtamisesta aiheutuneista kuluista.

Miten voin perua ilmoittautumiseni?

Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään 31.12.2014, maksetusta ilmoittautumismaksusta peritään vähintään 1000 euroa. Myöhemmin tehdyn peruutuksen yhteydessä osallistumismaksua voi saada takaisin vain pätevän syyn perusteella. Ilmoittautuminen peruutetaan kirjallisella ilmoituksella SP:n keskustoimistoon. Ilmoitukseen liitetään tarvittavat liitteet, esimerkiksi lääkärintodistus. Lisätietoa saat osallistumis- ja peruutusehdoista.

Jamboreelle lähteäkseni tarvitsen matkavakuutuksen. Käykö SP:n partiovakuutus ainoaksi matkavakuutukseksi jamboreelle?

Jamboreelle voi lähteä SP:n jäsenvakuutuksen eli partiovakuutuksen turvin. Jäsenvakuutus on voimassa jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Partiovakuutuksesta vastaa vakuutusyhtiö LähiTapiola.

Lisätietoa SP:n jäsenvakuutuksesta löytyy täältä.

Partiovakuutus on lähtijöiden omiin mahdollisiin vakuutuksiin nähden toissijainen.

Onko Japaniin turvallista lähteä? Siellähän oli suuri maanjäristys ja Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuskin.

Japani luokitellaan turvalliseksi matkailumaaksi.

Japanista on viime vuosina kantautunut surullisia ja pelottaviakin uutisia maata vuonna 2011 ravistelleen Sendain maanjäristyksen sekä sitä seuranneen tsunamin ja ydinvoimalaonnettomuuden takia. Vaaraa jamboreelle lähtijälle ei näiden tapahtumien takia kuitenkaan ole. Leirin isäntämaakunta Yamaguchi säästyi vuoden 2011 tragedialta. Japanin jamboreelle kuten kaikille maailmanjamboreeleireille laaditaan yksityiskohtainen turvallisuussuunnitelma kriisitilanteiden varalle.

Lisätietoa turvallisuudesta leirillä löytyy täältä.

Kelle päivitän muuttuneet yhteystietoni?

Jäsenrekisteri Kuksaan ja leirilippukunnanjohtajillesi. Hyödynnämme Kuksan tietoja niin sähköposti- kuin postiosoitteidenkin osalta.

Miten matkapuhelimia ja muita mobiililaitteita voi ladata leirillä?

Leirialueella tulee todennäköisesti olemaan latauspisteitä, mutta niillä on 30 000 käyttäjää. Tästä johtuen ne todennäköisesti ruuhkautuvat ja laitteiden lataaminen voi olla hankalaa.

Onko leirillä internet-yhteyttä?

Leirialueella on varmasti joitakin langattomia internet-yhteyspisteitä. Suuret käyttäjämäärät kuitenkin pudottavat niiden nopeutta ja käytettävyyttä.

Ehtiikö matkalla shoppailemaan?

Oheismatkalla tulee olemaan aikaa käydä myös paikallisissa kaupoissa. Leirimatkalaisille tätä mahdollisuutta ei voida luvata. Tuliaisia voi halutessaan ostaa myös leirialueelta ja lentokentiltä.

Onko joukkueen hattua pakko käyttää?

Kyllä, hattu on osa joukkueen virallista asustetta. Leirialueella ei ole suojaavia puita ja auringon paisteelta on terveydellisesti välttämätöntä suojautua lierillisellä päähineellä. Joukkueemme lääkärin suositus ja maalais/kaupunkilaisjärjelläkin ajateltuna viisasta.

Paljonko kannattaa ottaa rahaa mukaan?

Jokaisen omassa harkinnassa. Pientä taskurahaa on hyvä olla mukana tuliaisia ja mahdollisia ylimääräisiä välipaloja varten. Jokainen on vastuussa omasta matkakassastaan koko leirin ajan.

Minkälainen alaosa pitää olla joukkueen puseron kanssa?

Vapaavalintainen – shortsit, hame tai housut, väriltään tumma. Vaatteen pitää ylettyä vähintään puoleenreiteen eli mikroshortsit ja mikrohameet jätetään kotiin. Leirillä ei myöskään esiinnytä narutopissa vaan kunnioitamme muita kulttuureja pitämällä alusvaatteet piilossa.

Pääseekö joka päivä suihkuun? Entä uimaan?

Selvitetään. Todennäköisesti peseytymismahdollisuus on joka päivä. Suihkut ovat yleensä olleet aina auki ja niissä voi ehtiessään käydä (joskus voi olla jonoa). Uimaranta ei ole kovin suuri ja leirillä on paljon osallistujia.