OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luotijunalla kohti kotia

Yamaguchi on nyt jäänyt taa koko Suomen joukkueelta. Viimeiset suomalaiset poistuivat Kirarahamasta tänään aamusella, huristivat busseilla Shin-Yamaguchiin ja suihkauttivat sieltä shinkansenilla joko Osakaan, Tokioon tai Nagoyaan.

Lentokoneeseen kapusi vielä tänään rapiat 200 muumia. Viimeiset joukkueen lennoilla reissusta palaavat leiriläiset lähtevät huomenna, viimeiset ISTit puolestan ylihuomenna.

Hotelleihin asettuneet ovat ehtineet pestä leirialueen tomut varpaistaan ja joko tallustella hetken ihmettelemässä japanilaiskaupunkien mainosvaloloistoa tai ottaa kunnon nokkaunet ennen varsinaista yölepoa.

Kahden viikon leirirupeaman jälkeen suuria spektaakkeleja ei tarvita, vaan muumi ilahtuu hyvin pienestä: kaupungin arkiset ilot kuten jonottomat suihkut ja hiustenkuivaaja ovat aiheuttaneet onnenväristyksiä.

Me kertoilemme kuulumisia niin kauan, kunnes viimeinenkin muumi on saatu lentokoneeseen kohti kotia, mutta huikkalkaapahan vähän terveisiä myös tänne päin, te Suomen ja muut määränpäät jo saavuttaneet ja kotijoukot. Olisi kiva tietää, millainen maku jamboreesta jäi, millaisin mielin kotiin on palattu ja miten paluumatka kaikkineen meni.

Laittakaa vaikka FB-viestiä tai tviitti. Me keräilemme matkafiilinkejä, jos niitä jaatte, ja kursimme niistä vaikkapa verkkokollaasin. Sillä päästään alkuun leirimuisteloissa, jotka jatkunevat tavalla jos toisella vielä pitkään.

111-P9130712

Ps. Sana Yamaguchissa vierailleista huivikauloista on kiirinyt myös metropoleihin: Ainakin osaa sinivalkeat kaulassa Osakan iltahyörinää ihmetelleistä johtoryhmän jäsenistä morjenstettiin tänään spontaanisti partiotervehdyksellä. Tervehtijä, paikallinen bisnesmies, oli ilmeisesti itsekin partiolainen ja mielissään, kun Japanissa oli järjestetty jamboree.