20388799535_538071d032_z

Muumit virtaavat ilmastoiduille laitumille

Linja-autojen katkeamaton jono vei tänään kymmeniätuhansia leiriläisiä pois Kirarahaman leirialueelta. Kuuman päivän aikana oli mahdollisuus hengähtää ja purkaa leiriä. Huomenna leirialueella olevat suomalaiset suuntaavat päiväksi naapurikaupunkiin.

”Olipa kummallista, kun ehti vain istua ja lueksia kirjaa varjossa”, ihmetteli yksi Suomen joukkueen IST ruokajonossa. Tämä päivä oli joukkueen leiriin jääville rauhallinen. Majoitusalueelta virtasi hitaasti jatkuvana jonona väkeä bussikentälle. Muilla oli aikaa seurailla tilannetta ja lopetella leirin purkua. Kuuman ja hikisen päivän etenemistä ehti tarkastella myös varjosta käsin.

Huomenna osa Suomi-muumeista hyppää Shinkanseniin ja kajauttaa kohti lentokenttiä. Leirialueelle majaa jää pitämään vielä vaatimaton jälkijoukko, eli hieman alta 300 suomalaispartiolaista. He junailevat huomenna lähiseudun pikkukaupunkiin Yamaguchiin. Siellä on mahdollisuus täydentää tuliaisvarantoja ja vilkaista japanilaista taviselämää.

Huomenna kaikki muumit myös siirtyvät samaan laaksoon yöksi. Tähän asti jäljelle jääneet leirilippukunnat ovat majailleet leirin aikaisella teltta-alueellaan. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä yövytään aikuisten telttaleirin alueella. Varhain maanantaiaamuna viimeisetkin muumilaakson teltat niputetaan ja kontitetaan.

Takana on reilut kymmenen päivää jamboreehulinaa. Se on melko sopivasti, sillä olo on tyytyväinen ja kokenut, mutta poislähtö ei silti tunnu siltä kuin jotain jäisi kesken.

Kyllähän ne pienet asiat pitkän leirielämän jälkeen houkuttavat. Kuten se, että kakalla käynnin jälkeen ei tarvitse välttämättä valua hikeä joka ihohuokosesta Niagaran tavoin. Tai että suihkussa käynnin jälkeen raikasta oloa voi kestää pidempään kuin kymmenen minuuttia. Ja että aamuisin ei tarvitse viimeistään seitsemän aikaan herätä ja luulla ohikiitävän suutakuivaavana hetkenä joutuneensa riisikeittimeen. Lounaaksi on myös mukava syödä jotain muuta kuin kuivasta pitaleivästä tehtyjä nakkipiiloja ja sipsejä.

Ne ovat niitä pieniä asioita ne.