20150806-jamboree_salla_salmela- _MG_7963

Jamboree on sattumusten sarja

23. maailmanjamboreita on vain yksi, mutta leirikokemuksia yhtä monta kuin osallistujia. Jamposti keräili hassuimpia jamboreejuttuja.

Reippailija-Hemuleiden Marja Tiaisella, Siru Nurmisella, Kristian Levlinillä, Neea Porkalla, Milla Silvosella ja Roope Nevalaisella on jo vankka kommelluskokemus.

Milla ja Siru:

Meille tuli juttelemaan illalla joukko poikia. Niiden kaverit oli haastaneet ne, että ette varmasti uskalla mennä juttelemaan noille tytöille. Ne viipyivät aika kauan, ja kun lähtivät, huomattiin, että Sirun toinen crocksi-kenkä oli kadonnut. Ajateltiin, että ne pojat sen varmaan vei ja oltiin jo lähdetty perään, kun tajuttiin, että yksi meidän kaveri oli ottanut kengän reppuunsa. Naurettiin varmaan vartti.

Kristian:

Käytiin kavereiden kanssa yksi ilta juttelemassa Kanadan yhteisessä savussa, missä meidät kutsuttiin iltaseitsemältä Kanadan NHQ:lle bileisiin. Me mentiin. Siellä oli väkeä, mutta pelkkiä aikuisia. Syötiin donitseja ja odoteltiin. Siinä kohtaa, kun alettiin laulaa Kanadan kansallishymniä, alettiin arvella, ettei meidän ehkä kuuluisi olla täällä. Selvisi, että ne oli vain kanadalaisille tarkoitetut bileet. Ihmeteltiin, että kanadalaisiksiko ne meitä aluksi luuli, vaikka oli väiskit ja joukkueen hatut päässä ja miksi ylipäänsä saatiin kutsu. Mutta tuli käytyä.

Marja:

Tää tapahtui oheismatkalla isossa risteyksessä Shibuyassa. Halusin kuvan siinä risteyksessä ja Neea rupesi sitä ottamaan. Poseerasin, enkä huomannut, että jostain ihmisten seasta juoksi siihen kuvaan mun viereen toinen partiolainen. Vasta, kun kuva oli otettu ja käännyin ympäri, törmäsin vahingossa sen käsivarteen ja se juoksi pois.

Nyt mulla on kamerassa kuva, jossa oon mä ja joku ihan vieras partiolainen.

20150806-jamboree_salla_salmela- _MG_7961

ISTit Erica Spencer (Britannia), Sara Granlund (Ruotsi), Xavier van Loo (Belgia) ja Lo Wing Yan (Hong Kong) ovat hitsautuneet tiiviiksi porukaksi löytötavarapisteellä:

Erica:

”Meillä käy löytötavarapisteellä joka päivä eräs mies kysymässä, onko hänen shampoonsa täällä. Lisäksi hän haluaa tietää, olemmeko me jo löytäneet tuon shampoon ja jos emme, miksi emme etsi sitä. Ihan kuin se meidän tehtävämme olisi. Kuulemma hän unohti shampoonsa käydessään vessassa. Hänen hiuksensa eivät kyllä näytä muuttuvan päivä päivältä likaisemmiksi, joten ehkä hän on löytänyt jostain korvaavaa shampoota.”

Xavier:

”Meille annettiin tänne pisteelle jostain syystä mikrofoni. Ei oikein tiedetty, mitä sillä olisi tehty, joten ajateltiin, että aletaanpas pyörittää ohikulkijoille karaokea, miksipä ei. Se on ollut oikein suosittua. Sääntönä on, että pitää laulaa laulu omasta maasta.”