19573721833_5edfaa1471_z

Ken on teltoista kaunehin?

Vaikka partioharrastus on yhteinen, teltat ovat moninaiset. Millaisia telttoja eri maiden partiolaiset ovat tuoneet jamboreelle?
20150801-jamboree_ville_tarhala- P8010102-2

Saksalaisten Jurtet

Saksalaisten perinnejurtet ovat mukana, oli maa ja ilmasto mikä tahansa. Yamaguchissa teltta muistuttaa lähinnä Danten helvetin esikartanoa kuumuutensa puolesta. Teltat koostuvat raskaista palasista, jotka voi jakaa vaeltajien kesken. Pystytyksessä täytyy näpeltää sikana, toisaalta teltoista voi yhdistellä valtavia linnoja ja kirkkoja. Usein saksalaiset rakentavat leireille teltoistaan kolmikerroksisen kahvilan, jota täällä ei hyväksytty. Sisälle voi tehdä jopa nuotion, jos teltta on tarpeeksi iso. Spektaakkelimaista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruotsin Hillebergit

Kateutta herättäneet ruotsalaisten Hillebergit ovat ehtoja ja erittäin laadukkaita vaellustelttoja – mutta ei niitä jamboreekäyttöön ole tehty. Sisällä on kontattava, eikä kamoille ole absidissa liikaa tilaa. Jos Yamaguchiin paukahtaa myrsky, ovat ruotsalaisten Hillebergit todennäköisesti viimeisenä pystyssä. Tästä huolimatta ruotsalaiset ovat sitä mieltä, että teltta voisi olla parempi tuulen keston suhteen. Ruotsalaisten teltat ovat muuten myynnissä jo nyt osoitteessa scoutshop.se – hinta on ujosti noin tonni. 20150801-jamboree_ville_tarhala- P8010091-2

Iso-Britannian kukkaiskuosi

Brittiteltat ovat hyvin meidän Haltiemme kaltaisia. Sisällä voi seistä, on ikkunoita, ja erinomaiset tuuletusmahdollisuudet.

Kuosi on räikeä, ja kerää sekä ihastusta että haukkuja. “Mutta onpahan helppo löytää perille”, sanovat britit.

Brittiteltta kuitenkin häviää meidän teltoillemme nukkumatilojen pienuudella. Absidi on valtava, mutta nukkumaan mahtuu hikiseen kaksi henkeä päätyä kohden.

20150801-jamboree_ville_tarhala- P8010076-2

Tsekkien Podsada

Outo lintu -palkinto telttasarjassa menee ehdottomasti tsekeille. Koirankoppia muistuttava lautapohjainen hökötys on perinteinen, mutta lähemmässä tarkastelussa mukava. Sisällä voi seistä, siellä on kaksi nukkumalaveria, ja alla voi säilyttää kamaa. Mutaisissa oloissa tsekit laskevat lautalattian. Tsekit kertovat telttansa olevan erittäin hankala ja hidas pystyttää, taitavalta pystyttäjältä menee touhuun tunti. Toisaalta teltta on hyvin kestävä, ja kasaaja oppii käden taitoja. 20150801-jamboree_ville_tarhala- P8010095-2

Japanilaisten festarikupoli

Leiriorganisaation sympaattiset kupolit ovat halpoja (voi ostaa noin satasella) ja helppoja pystyttää. Tuuletusta varten päälliteltan voi irrottaa.

Teltta painaa vain 3,5 kiloa, mutta niillä kiloilla ja halvalla hinnalla ei saa paljon muuta kuin sekundaa. Japanilaiset itse esimerkiksi valittavat, että ötökät mönkivät mäkäräsuojasta huolimatta sisään.

Vähän festariteltta, ei totiseen ajoon tai muuhun kuin hyvään säähän. Tuulella pyörii pitkin tannerta, sisäteltta kastuu kun sateella pystyttää.

20150801-jamboree_ville_tarhala- P8010131

Sveitsiläisten Spatz

Tervetuloa 70-luvulle! Sveitsiläisten teltta on raikas tuulahdus kylmän sodan ajoilta, mutta tilava sellainen. Itse he moittivat telttaansa painavaksi (noin 15 kg), mutta toisaalta se on nopea pystyttää kymmenessä minuutissa. Teltta kannustaa sosiaalisuuteen, sillä pitkän mallisessa teltassa on yksi iso sisäteltta, jossa kaikki nukkuvat joko pitkittäin tai poikittain – molemmin päin mahtuu! Voi tuulettaa avaamalla molemmat päädyt. IMGP7163

Meidän Halti!

Suomen teltta on räätälöity erityisesti Japanin jamboreelle. Teltta on tilava, sisällä voi seistä ja liepeitä saa auki.

Totista myrskyä Halti ei kestä, hyvä että alkupäivien navakkaa tuulta. Haltia ei ole tehty kantoon, vaan mukavuuteen!

Tilavat nukkumatilat. Mikäli Haltit säilyvät konttikuljetuksesta homeetta Suomeen, voi niitä ostaa joukkueelta muutamalla satasella! Seuraa nettisivuja!