OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jamboree avattiin rumpujen paukkeessa!

Leirille saapui väkeä vielä läpi tiistain ja keskiviikon välisen yön. Aamulla alaleiriniitty oli yhtäkkiä muuttunut telttamereksi, joka jatkui silmän kantamattomiin. Illalla koko telttameren asujaimisto vyöryi nousuveden tavoin avajaisiin.

Leirin ohjelma ei vielä alkanut leiriläisten osalta, vaan leirialuetta otettiin haltuun vapaasti palloillen ja omaa savua rakennellen. Eri maat ovat rakentaneet oman maansa kulttuurista tai partioinnista näyttelyjä, joista monet olivat ensimmäistä päivää auki.
20150729-jamboree_ville_tarhala- P7290041
Illan poltteessa kaikki sonnustautuivat maidensa partioasuihin huolimatta Yamaguchin helteestä. Hiki virtasi, kun väki paksuissa partiopaidoissa kokoontui lippuineen ilta-auringon valaisemille alaleiriä halkoville teille.

“Me huudettiin matkalla italialaisten kanssa kilpaa”, kertoo Niklas Pajunen Muumimamma-leirilippukunnasta. “Musta tuntuu, että me jäätiin voitolle!”

J-poppia vai sumopainia?

“Me halutaan nähdä J-poppia!” huusivat suomalaiset odottaessaan avajaisseremonian alkua. “Ja sumopainia!”

20150729-jamboree_ville_tarhala- P7290106-2

Avajaisissa lavalla nähtiin komea japanilainen rumpushow ja kaikkien osallistuvien maiden lippujen esittely. Juhlan päätteeksi kaikki toistivat yhteen ääneen omilla kielillään partiolupauksen.

20150729-jamboree_ville_tarhala- _7290264

Sumopainia ei lavalla nähty. Kenties sen aika tulee myöhemmin. Sen sijaan eri kulttuurien välistä yhteishenkeä oli ilmassa hien lisäksi runsain mitoin.