OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki muumit laaksossa, oheismatka muistoissa

Tänään aamupäivästä lähtien aina iltapimeälle linja-autokentältä kulki lähes katkeamaton virta leiriläisiä kohti alaleirejä. Kaikki suomalaiset ovat nyt saapuneet. Useille jäi oheismatkasta mahtavat muistot.

Vanhemmat: nyt on yksi hengähdyksen ja huoahduksen paikka, sillä kaikki muumit ovat onnellisesti laaksossa Japanin kiertomatkan tai Suomi-Japani –lennon jälkeen. Viimeiset saapuivat leirille iltakahdeksan tietämissä Japanin aikaa.


Millaisia kommentteja portilla tarttui videolle? Mukana myös brittejä!

Oheismatka kimmelteli vielä monen matkalaisen mielessä upeana muistona tai ensikosketuksena Japaniin.

“Ihana!” ja “Loistava!”, kuului peräkkäin Reippailija-Hemuleissa leiriläisinä olevien Marja Tiaisen ja Helka Walldénin suusta, kun kysyttiin tunnelmia oheismatkan jälkeen.

Suurkaupungit lumosivat

“Ihmiset jäi päällimmäisenä mieleen. Meidän porukka oheismatkalla oli tosi kiva. Ja ruokakulttuuri oli myös mielenkiintoinen”, Marja pulpatti ja alleviivasi vokaaleja pidentäen sanaa “mielenkiintoinen”.

Olli Peura Niiskuista pohti kysymystä parhaasta asiasta oheismatkalla hetken. Sellaisen hetken, että takana olevassa ryhmässä syntyi liikettä juoksuaskeliksi asti. “Olli hei, sano, että hyvä oheismatkaopas!”, hihkaisi juoksija ja kirmasi takaisin.

“Ah, niin! Oheismatkassa oli parasta hyvä oheismatkaopas”, toisti Olli uskollisesti ja kaverit nauroivat. Hetken päästä Olli tähdensi Tokion olleen paras futuristisuutensa vuoksi.

Metrolla salainen valtti

Samoilla linjoilla Tokion suhteen olivat myös Helka ja Marja.

“Shibuyan risteys oli hieno”, sanoi Helka viitaten Tokion timessquaremaiseen risteykseen, joka kuhisee suojateitä ylittäviä ihmisiä mainosvalomeri taustallaan.

“Ja me käytiin liukuhihnasushiravintolassa”, huudetaan Helkan ja Marjan taustalta. Sanojan äänessä on intoa ja silmät loistavat valtavan rinkan keskeltä. Tahto jakaa kokemuksia on selvästi valtaisa.

“Metro oli kiva, kun se oli ilmastoitu”, Marja tipauttaa.

Niin. Ilmastointi täältä leiriltä puuttuukin, muuten on oikeastaan kaikki mitä tarvitaan, kuten esimerkiksi koko maailma.