19434516183_0f1acda0e8_z

Huomenna he tulevat! Olemme valmiit (tietty)

Suomen joukkue on valmistautunut huomiseen leiriläisten saapumiseen leirialueelle. Tänään oheismatkalla olevat leiriläiset viettivät viimeisen päivänsä Kiotossa.

Kuhina jamboreeleirin alueella on lisääntynyt pikku hiljaa. Telttoja on noussut myös sille puolikkaalle aluetta, jossa leiriläiset asuvat – esimerkiksi osa Japanin leiriläisistä saapui alueelle jo tänään.

Me olemme valmistautuneet hiki päässä (ja oikeastaan ihan joka paikassa) leiriläisten saapumiseen. On vedetty sähköjä, pressutettu, hankittu tarvikkeita, valuttu hikeä, jaettu telttoja paikoilleen, raivattu kaaosta, purettu laatikoita, huollettu polkupyöriä, tuskiteltu hikiaurinkorasvasmegmaa, tehty listoja, rakennettu näyttelyä, hiottu, jaettu telttoja paikoilleen pystytystä varten, tehty opastussuunnitelmia, hikoiltu, murrettu kielimuureja – ja kaiken tämän seurauksena asiat alkavat loksahdella kohdilleen! Myös vaatteet ovat märkänä.
20150724_Jamboree_ville_tarhala_7240065
Saunan kalustoa puretaan kontista. Ensilöylyt heitettäneen huomenissa.

Suomen joukkueen päämaja alkaa olla muodossaan ja aikuisten Suomen joukkueen jäsenten epätietoisuus omista leiripesteistään hälvenee. Tämän näkee niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin siitä, että vessoissa on paperia, kun joku on sitä jakamassa. Tässä mielessä jamboree on eräänlainen järjestäytyneen yhteiskunnan luomisen näyteikkuna. Kahdeksi viikoksi rakennetaan koko maailma pienoiskoossa. Ihmekös tuo, jos vähän luomistyössä paprut loppuu, kaaos lisääntyy tai netti katkeilee. Välistä käydään syömässä ja aurinkorasvataan. 20150726_Jamboree_ville_tarhala_7260445
ISTeillä oli jo oma alkujuhlallisuutensa. Täällä on jo melkoisesti väkeä, tänä aamuna leiriorganisaation mukaan noin 7 700 henkeä. Lisää tuli koko ajan.

Väen lisääntymisen näkee myös internetin selkeänä hidastumisena. Huomenna alueen nettikaistojen kuormitus noussee ratkaisevasti; saa nähdä, pysyvätkö Japanin organisaation verkkokaistat kasvavan kuormituksen perässä.

Viestinnän aika on päivisin mennyt lähinnä toimiston rakenteluun, siksi meistä on kuulunut aika vähän viime päivinä. Mutta hienosti meillä joukkueena menee! (Toivottavasti meillä on netti jatkossakin, koska muuten te ette voi elää jamboreeta kanssamme.)

Suomalaisleiriläiset saapuvat kolmessa ryöpyssä

Kaksi edellistä päivää alueen yli puhaltanut kova tuuli on laantunut. Nyt ilma on melko seisovaa, tuntuu, että paikoillaan ollessaankin hikoilee. Suihkussa käynti on lyhyt helpotus, sillä hetken päästä iho tuntuu samalta kuin juuri aurinkorasvan levityksen jälkeen.

Huomenna leiriläiset suuntaavat kohti Yamaguchia. Ensimmäiset saapuvat leirialueelle klo 13:n tietämissä Japanin aikaa, seuraavat kello 15:n jälkeen ja kolmas satsi jo pimeän laskeuduttua puoli kahdeksan aikoihin. Kaikista leirilippukunnista on kuitenkin väkeä paikalla jo valoisan aikaan, joten teltat päästään kasaamaan valoisassa.

Huomenna kaikki ovat täällä. Ylihuomenna tämä alkaa.

Aika jännittävää, eikö? Arvaas, mistä löydät leiriläisten ensimmäiset kommentit ja odotukset, kun he saapuvat leirialueelle? Täältä ja somestamme tietty!