Tiedotteet

Tälle sivulle kootaan kaikki Suomen joukkueen julkaisemat lehdistötiedotteet. Vapaasti käytettäviä valokuvia on saatavissa kuvapankistamme.

4.8. 2015

Suomen jamboreejoukkue lahjoittaa 20 telttaa maanjäristyksistä toipuvaan Nepaliin

Maailman suurimmalla partioleirillä maailmanjamboreella Japanin Yamaguchissa parhaillaan leireilevät suomalaispartiolaiset lahjoittavat 20 telttaa Nepalin partiolaisille. Paikalliset partiolaiset välittävät teltat kotimaassaan niitä tarvitseville.

Nepal toipuu kahdesta voimakkaasta maanjäristyksestä, joiden jäljiltä tuhannet ihmiset ovat yhä vailla kunnollista suojaa. Pulaa on myös muun muassa lääketarpeista ja kunnollisesta ruuasta.

Nepalissa on aluillaan vuotuinen monsuunikausi, mikä uhkaa lisätä kotinsa menettäneiden nepalilaisten ahdinkoa.

Suomen Partiolaiset haluaa teltat luovuttamalla tehdä osansa vaikeassa tilanteessa olevien nepalilaisten auttamiseksi, sanoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Suomen Partiolaiset avasi ensimmäisen, huhtikuussa tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen SPR:n keräystilin nepalilaisten hyväksi ja on kerännyt rahaa järistysten uhreille myös lipaskeräyksellä.

Nepal on ollut Suomen Partiolaisten yhteistyökumppani kehityshankkeissa jo 1970-luvulta lähtien, ja järjestö toivoo yhteistyön jatkuvan ja vahvistuvan edelleen.

”Koska Suomessa kehitysyhteistyömäärärahoja on leikattu rajusti, yritämme löytää uusia tapoja auttaa ja väyliä löytää rahoitusta”, Munsterhjelm sanoo.

Suomen joukkue kannustaa partiolaisia lahjoittamaan leiritarpeita

Teltat luovutetaan Nepalin partiolaisille maailmanjamboreen päätyttyä. Suomen Partiolaisten  puheenjohtaja Anna Munsterhjelm ja Nepalin nuoriso- ja urheiluministeri Purusottam Paudel sopivat telttojen luovuttamisesta jamboreella Yamaguchissa tänään tiistaina.

Suomen jamboreejoukkue kannustaa myös muita partiolaisia lahjoittamaan mahdollisuuksiensa mukaan omia leiritarvikkeitaan niitä tarvitseviin maihin jamboreeleirin päätyttyä.

”Kansainvälinen suurleiri on hieno mahdollisuus auttaa suoraan ja toteuttaa partion perusajatusta tarjota apua ja ystävyyttä yli rajojen”, sanoo Munsterhjelm.

 Ota yhteyttä suomalaispartiolaisiin Japanissa!

Japanin jamboree päättyy 8.8. Joukkue palaa Suomeen 9.–12 .8. välisenä aikana. Mikäli tahdot haastatella leiriläisiä, ota yhteyttä joukkueen viestinnän päivystyspuhelimeen: +358 40 451 9135.

Suomen jamboreejoukkueen verkkosivut: www.jamboree.fi

Julkaisukelpoja kuvia vapaasti käyttöönne jamboreeuutisoinnissa: http://jamboree.fi/kuvapankki/

Seuraa meitä Twitterissä: @SPJamboree

Tai piipahda Facebookissa: www.facebook.com/JapaninJamboree2015

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö ja suomalaisen partioliikkeen kattojärjestö. Toiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Suomen Partiolaiset on kansainvälisten partiojärjestöjen World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ja World Organisation of Scout Movementin (WOSM) jäsen.

 

3.8.2015

Maailman suurin partioleiri toimii vapaaehtoisvoimin pätsihelteessäkin

Japanissa järjestettävällä mailman suurimmalla partioleirillä jamboreella on ollut koko viikon tukalan kuuma. Leirillä olevat tuhat suomalaista pärjäävät hyvin, vaikka lämmöt keikkuvat yli 35 asteessa.

Eilen leirillä vieraili arvovieraita.

Partiolaisten neljän vuoden välein järjestettävä maailmanjamboree on toiminut tukalan kuumasta helteestä huolimatta erinomaisesti. Japanin pääsaaren Honshun eteläkärjessä Yamaguchissa järjestettävällä leirialueella päivälämpötilat ovat kivunneet  viime päivinä lähelle 40 astetta.

Suomen joukkueen johtaja Mikko Roininen kertoo videohaastattelussa, miten suomalaiset ovat pärjänneet kuumuudessa.

Suomalaispartiolaisia on paikalla lähes tuhat. Kaikkiaan jamboreelle ottaa osaa 33 000 partiolaista 150 maasta.

Kahdeksi viikoksi pystyyn pistetty kaupunki toimii omin voimin

Partio perustuu vapaaehtoistyöhön. Leirille Suomesta ja muista maista lähteneet yli 18-vuotiaat työskentelevät leirin ajan palvelutehtävässä mahdollistaen jamboreeleirin olemassaolon.

Osa leirille tulijoista tiesi työtehtävänsä tarkkaan ennalta, osalle se selvisi vasta paikan päällä. Yksi suomalaisista, 19-vuotias Julia Silvennoinen, työskentelee leirin ensiapupisteellä. Silvennoisella on takana vuosi lääketieteen opintoja.

“Mielenkiintoisinta on ollut kuulla, miten muissa maissa hoitotyötä tehdään. Tiimissäni on tekijöitä muun muassa Taiwanista, Sri Lankasta ja Puolasta”, Silvennoinen kertoo.

Partiossa nuorille ihmisille avautuu tilaisuuksia harjoitella erikoistaitoja tai ihmisten johtamista varhaisessa vaiheessa. Julia Silvennoinen kertoo oppineensa esimerkiksi potilaiden kanssa kommunikoimista.

“Sehän on yksi lääkärin työn tärkeimpiä osia, mutta ensimmäisinä opiskeluvuosina harjoittelu jää vähälle.”

Arvovieraita ja toisten kulttuureista oppimista

Eilen sunnuntaina jamboreella vietettiin kulttuurifestivaalipäivää. Leiriläiset esittelivät maidensa kulttuuria ja tapoja muille laittamalla oman maansa ruokia tarjolle maistiaisiksi ja pitämällä erilaisia esityksiä.

Päivä huipentui iltajuhlaan, jota kunnioittivat läsnäolollaan muun muassa Japanin prinssi sekä pääministeri Shinzo Abe. Abea enemmän jamboreekansa kuitenkin innostui japanilaispoppareista ja lavalle pelmahtaneesta Pikachusta.

Vielä ehdit haastatella suomalaisia Japanissa!

Japanin jamboree päättyy 8.8. Joukkue palaa Suomeen 9.–12 .8. välisenä aikana. Mikäli tahdot haastatella leiriläisiä, ota yhteyttä joukkueen viestinnän päivystyspuhelimeen: +358 40 451 9135.

Joukkueenjohtaja Mikko Roininen: +358 40 451 9132

Joukkueenjohtaja Mikko Roinisen videohaastattelu suomalaisten pärjäämisestä Japanin subtrooppisessa kuumuudessa: https://www.youtube.com/watch?v=EjGlF3LXb6k

Suomen jamboreejoukkueen verkkosivut: www.jamboree.fi

Julkaisukelpoja kuvia vapaasti käyttöönne jamboreeuutisoinnissa: http://jamboree.fi/kuvapankki/

Seuraa meitä Twitterissä: @SPJamboree

Tai piipahda Facebookissa: www.facebook.com/JapaninJamboree2015

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö ja suomalaisen partioliikkeen kattojärjestö. Toiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Suomen Partiolaiset on kansainvälisten partiojärjestöjen World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ja World Organisation of Scout Movementin (WOSM) jäsen.

22.7.2015

Maailman suurin partioleiri alkaa – liki tuhat suomalaisnuorta reissaa Japaniin!

Maailman suurin partioleiri, maailmanjamboree on alkamaisillaan. Suomesta matkaan kohti ikimuistoista leiriä ja jamboreen tämänkertaista isäntämaata Japania lähtee 970 yli 14-vuotiasta partiolaista.

Yhteensä 33 000 partiolaista 147 maasta kokoontuu 28.7.–8.8.2015 Japanin länsirannikolle Yamaguchin maakuntaan.

Jamboreen tarkoitus on tuoda yhteen nuoria eri puolilta maailmaa ja rakentaa yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta ymmärrystä ja ystävyyksiä eri kulttuurien ja maailmankolkkien välille.

”Jamboree on luonteva ja hauska tapa kansainvälistyä. Ei ole varmaan parempaa tapaa tutustua muiden maiden nuoriin kuin yhteinen seikkailu ja yhdessä tekeminen”, sanoo Suomen Partiolaisten jamboreejoukkueen johtaja Mikko Roininen.

Maailmanjamboree järjestetään neljän vuoden välein ja leirin isäntämaat vaihtelevat. Japanin suurleiri on järjestyksessä 23. maailmanjamboree.

 Kansainvälisempi on vain kesäolympialaiset

Tällä kertaa maailmanjamboreen teema on WA, joka tarkoittaa japaniksi harmoniaa ja yhteishenkeä. Leiriohjelmassa tutustutaan muun muassa kestävän kehityksen ratkaisuihin, kulttuurien kohtaamiseen, yhteisöihin eri puolilla maailmaa ja niihin pieniin tekoihin, joilla jokainen voi oman yhteisönsä elämänmenoon vaikuttaa.

Isäntämaa Japania toisessa maailmansodassa kohdanneiden atomipommitusten 70-vuotismuistovuoden kunniaksi rauha ja sen rakentaminen ovat myös yksi leirin pääteemoista. Partiolaiset vievät tervehdyksensä muistoseremonioihin Hiroshimaan ja Nagasakiin.

14–17-vuotiaat leiriläiset asuvat johtajineen leirilippukunnissa, joilla on aina kansainvälisiä naapureita. Ilman uusia tuttavuuksia maailmalta ei jamboreelta varmasti lähde kukaan.

Koko 33 000 asukkaan maailmankylä pyörii vapaaehtoisvoimin. Yli 17-vuotiaat toimivat leirillä osana kansainvälistä palvelutiimiä, jonka jäsenillä on kaikilla oma pestinsä. Palvelutiimiläiset (jamboreeslangilla ISTit) hoitavat muun muassa leirin muonitusta, puhtaanapitoa, kutsuvieraiden kaitsentaa, päiväohjelmia ja kaikkia niitä tehtäviä, jotka mahdollistavat jamboreen pyörittämisen. ISTit työskentelevät kansainvälisissä ryhmissä, joissa pestikaverit saattavat olla toiselta pallonpuoliskolta.

Leirin virallisia kieliä ovat englanti ja ranska, mutta jamboreearjessa on perinteisesti viestitty kaikilla kielillä aidoista ja keksityistä elekieleen.

”Suomi, tuo sauna” – ja mehän tuodaan

Jokainen maa tuo jamboreelle esiteltäväksi palasen kauneinta kulttuuriaan. Suomen kohdalla tämä tarkoittaa saunaa – sillä juuri saunaa maailmankylä Japanin sadekauden helteessä kaipaa.

Suomen joukkueen sauna on ehtinyt vuosikymmenten aikana muodostua jamboreelegendaksi, jonka mukaan ottamista partiolaiset muista maista kärttävät jo etukäteen.

Japanissa saunotetaan partiomaailma perinteistä perinteisemmässä telttasaunassa, jota pyörittää Suomen joukkueen ylpeä saunatiimi. Leiriläisten lisäksi telttasaunojen lauteille pääsevät leirin kansainväliset kutsuvieraat.

Saunan lisäksi pystytämme leirille Suomi-näyttelyn.

 Saat yhteyden jamboreematkalaisiin myös leirin aikana

Jamboreelle lähtee partiolaisia ympäri Suomen.  Osa jamboreematkalaisista osallistuu ennen leiriä Suomen joukkueen kiertomatkalle Japanissa, osa yli 17-vuotiaista reissaa Aasiaan omia reittejään muun muassa junassa Siperian halki. Suomen joukkue lentää Japaniin useissa osissa 18.7.–27.7.

Japanissa olevat partiomatkalaiset tavoittaa läpi matkan joukkueen viestintätiimin kautta numerosta +358 40 451 9135.

Lisätietoja: Kalle Virtanen, Suomen Partiolaisten varapuheenjohtaja, +358 50  355 9419

Seuraa jamboreematkaa verkossa ja somessa

Suomen jamboreejoukkueen verkkosivut: www.jamboree.fi

Julkaisukelpoja kuvia vapaasti käyttöönne jamboreeuutisoinnissa: http://jamboree.fi/kuvapankki/

Seuraa meitä Twitterissä: @SPJamboree

Tai piipahda Facebookissa: www.facebook.com/JapaninJamboree2015

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö ja suomalaisen partioliikkeen kattojärjestö. Toiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 jäsentä.Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Suomen Partiolaiset on kansainvälisten partiojärjestöjen World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ja World Organisation of Scout Movementin (WOSM) jäsen.

 

10.7.2015

Lehdistökutsu: Tule seuraamaan suomalaispartiolaisten lähtöä partioleirille, jonka kansainvälisyys vetää vertoja kesäolympialaisille

Liki tuhat nuorta suomalaispartiolaista kaikkialta Suomesta lähtee heinäkuussa Japaniin maailman kansainvälisimmälle partioleirille, maailmanjamboreelle. Japaniin kerääntyy 33 000 partiolaista 147 maasta. Kokemus on monelle kansainvälisin kohtaaminen koko elinaikanaan, sillä nuoret eri maista asuvat noin kaksi viikkoa telttakylässä tutustuen toisiinsa ja kulttuureihin eri puolilta maailmaa.

Kutsumme median tervetulleeksi seuraamaan lähtöämme Japaniin Helsinki-Vantaan lentokentältä keskiviikkona 22.7. klo 10.30. Suomen joukkue lentää matkajärjestelyistä johtuen erissä Japaniin 18.7.–27.7. välisenä aikana. Keskiviikkona 22.7. lennolle lähtee noin 200 sinihuivista partiolaista, jotka kokoontuvat tiedotustilaisuuden aikoihin lentokentälle. Itse leiri pidetään Japanissa 28.7.–8.8.

Tahdotko haastatella lähtijöitä tai saada tietoa jamboreesta jo etukäteen? Lähtijöitä on joka puolelta Suomea. Ota yhteyttä Jussi Karhuseen, 0400 807 025 (18.7. asti) jonka jälkeen 040 451 9135.

Lyhyet faktat
Mitä: Partiolaisten lähtö Japaniin maailmanjamboreelle
Aika: keskiviikko 22.7. klo 10.30
Missä: Helsinki-Vantaan lentoasema, terminaali 2, kokoushuone Savo.
Kulku kokoushuoneeseen: http://www.sspfinland.fi/fi/helsinki-airport-congress/kulkuohjeet/
Kokoustilojen pohjakartta: http://www.sspfinland.fi/fi/helsinki-airport-congress/kokoustilat/pohjakartta/

Lisätietoja
Anna Munsterhjelm, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja, 040 587 9514, anna.munsterhjelm@partio.fi

Jussi Karhunen, Japanin jamboreejoukkueen viestintäpäällikkö, 0400 807 025, jussi.karhunen@partio.fi, (Japanissa 18.7. lähtien, yhteys 040 451 9135)
Suomen jamboreejoukkue lukuina:
Leiriläisiä (14–17-vuotiaat): 626
Leirilippukunnanjohtajia: 72
IST-jäseniä (yli 18-vuotiaat): 269
Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö ja suomalaisen partioliikkeen kattojärjestö. Toiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 jäsentä.

Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Suomen Partiolaiset on kansainvälisten partiojärjestöjen World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ja World Organisation of Scout Movementin (WOSM) jäsen.

– –

25.5.2015

Suomen jamboreejoukkue saunottaa koko maailman – Japanissa!

Ensi kesänä liki 30 000 partiolaista ympäri maailman kokoontuu kaikkeuden suurimmalle partioleirille maailmanjamboreelle Japaniin, Yamaguchin maakuntaan. Suomesta matkaan on lähdössä lähes tuhat yli 14-vuotiasta partiolaista. Matkajärjestelyt ovat hyvässä vauhdissa, ja höyryävän kuumat tuliaiset Japanin isäntäväelle ja kansainvälisille partiokavereille pakattu.

Jokainen maa tuo jamboreelle esiteltäväksi palasen kauneinta kulttuuriaan. Suomen joukkue pakkaa mukaansa saunan, josta onkin menneiden jamboreeleirien aikana ehtinyt muodostua suorastaan jamboreelegenda. Leirisaunojen muoto on vaihdellut, mutta suosio pysyy.

Japanissa saunotaan kaasukiukain varustetuissa telttasaunoissa, joita pystytetään Yamaguchin merenrantaan kolme kappaletta. Saunat lähetetään joukkueen edellä Japaniin merikonteissa ja rakennetaan paikan päällä.

Saunojen rakentamisesta sekä saunomisen sujuvuudesta huolehtii Suomen joukkueen 15 partiolaisen vahvuinen saunatiimi.

Kiukaat ovat leirillä kuumina aamusta noin puoleen yöhön. Kaksi viikkoa kestävä saunotuspesti onkin yhteisrutistus, johon valmistaudutaan jo ennen lähtöä.

– Jos saunoo 4-6 tuntia päivässä, on se yllättävän rankkaa. Pitää olla tarkkana, ettei tule nestehukka. Kukin tiimiläinen saunoo korkeintaan puoli päivää kerrallaan, kertoo saunatiimin johtaja Viljo ”Axu” Mannerjoki.

Päivisin sauna on osa jamboreeleirin leiriläisille tarkoitettua ohjelmaa. Vierailupäivinä saunomaan pääsevät myös joukkueen ja leirin kutsuvieraat eri puolilta maailmaa. Lauteilla ehtii arviolta hikoilla noin 200 löylyttelijää päivässä.

Leirikylässä, jossa kulttuurit kohtaavat, myös saunomisessa on otettava huomioon kulttuurierot. Esimerkiksi tyttöjen ja poikien sekasaunavuoroja ei järjestetä, ja lämpötilaakin hilataan aloitteleville saunojille sopivaksi.

– Sauna lämmitetään pääasiassa 60 asteeseen, eli ei niin kuumaksi kuin Suomessa. Mutta kun suomalaisia tulee saunomaan, niin taatusti laitetaan sopivasti lämpöä, eikä ruveta pihtailemaan, Mannerjoki lupaa.

Mittatilauksella ja käsityönä koottavat telttasaunat on suunniteltu niin, että ne kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa.

Saunakulttuurin lisäksi Suomen jamboreejoukkue esittelee suomalaista kulttuuria ja kotimaisuuksia leirialueelle pystytettävässä Suomi-näyttelyssä.

Jamboreeleiri järjestetään 28.7–8.8.2015.

Haluatko kuulla lisää maailman mahtavimmasta partioleiristä, Suomen saunatiimistä tai haastatella Japaniin kesällä suuntaavia nuoria alueeltasi? Ota yhteyttä Suomen jamboreejoukkueeseen!

Joukkueenjohtaja
Mikko Roininen, 040 8444 548, mikko.roininen@partio.fi

Saunatiimin päällikkö
Viljo Mannerjoki, 040 829 1050, viljo.mannerjoki@partio.fi

Joukkueen viestintäpäällikkö
Salla Salmela, 0400 807 025, jussi.karhunen@partio.fi

Surffaa luoksemme

Suomen jamboreejoukkueen verkkosivut: www.jamboree.fi
Julkaisukelpoja kuvia vapaasti käyttöönne jamboreeuutisoinnissa: http://jamboree.fi/kuvapankki/

Seuraa meitä Twitterissä: @SPJamboreeTai piipahda Facebookissa: www.facebook.com/ JapaninJamboree2015

Suomen jamboreejoukkue lukuina:
Leiriläisiä (14–17-vuotiaat): 626
Leirilippukunnanjohtajia: 72
IST-jäseniä (yli 18-vuotiaat): 269

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö ja suomalaisen partioliikkeen kattojärjestö. Toiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 jäsentä.

Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Suomen Partiolaiset on kansainvälisten partiojärjestöjen World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ja World Organisation of Scout Movementin (WOSM) jäsen.

– –

7.4.2015

Maailman suurin partioleiri lähestyy – liki tuhat suomalaisnuorta reissaa Japaniin!

Leiri järjestetään ensi kesänä Japanissa. Noin 30 000 partiolaista yli
sadasta maasta kokoontuu 28.7.–8.8.2015 Japanin länsirannikolle
Yamaguchin maakuntaan. Suomesta matkaan lähtee 970 yli 14-vuotiasta
partiolaista.

”Maailmanjamboree on ainutlaatuinen kokemus, jolle leiriläisenä pääsee vain
kerran elämässään. Moni odottaa omaa jamboreetaan monta vuotta ja sitä
muistellaan vielä kauemmin”, kuvailee Suomen Partiolaisten jamboreejoukkueen
joukkueenjohtaja Mikko Roininen.

Maailmanjamboree järjestetään neljän vuoden välein ja leirin isäntämaat
vaihtelevat. Kansainvälisyydessään ainoastaan kesäolympialaiset vetävät vertoja
partiolaisten maailmanjamboreelle.

Nyt Japanissa järjestettävä suurleiri on järjestyksessä 23. maailmanjamboree.

Kansainvälisempää leiriä saa hakea

Jamboree on ympäri maailman leirille kokoontuneille nuorille ainutkertainen
tilaisuus tavata, ystävystyä ja oppia uusista kulttuureista. Leirille tulee 33 000 partiolaista 147 maasta.

”Jamboree on luonteva ja hauska tapa kansainvälistyä. Ei ole varmaan parempaa
tapaa tutustua muiden maiden nuoriin kuin yhteinen seikkailu ja yhdessä
tekeminen”, sanoo Suomen joukkueen johtaja Mikko Roininen.

14–17-vuotiaat leiriläiset asuvat johtajineen leirilippukunnissa, joilla on aina
kansainvälisiä naapureita. Suomen joukkueen 18 leirilippukuntaa hajaantuvat
leirialueelle asumaan muiden maiden partiolaisten lippukuntien sekaan.

Koko liki 30 000 asukkaan maailmankylä pyörii vapaaehtoisvoimin. Yli 18-
vuotiaat toimivat leirillä osana kansainvälistä palvelutiimiä, jonka jäsenillä on
kaikilla oma pestinsä. Palvelutiimiläiset (jamboreeslangilla ISTit) työskentelevät
kansainvälisissä ryhmissä, joissa pestikaverit saattavat olla toiselta
pallonpuoliskolta.

Leirin virallisia kieliä ovat englanti ja ranska, mutta jamboreearjessa on
perinteisesti viestitty kaikilla kielillä aidoista ja keksityistä elekieleen.

Ota yhteyttä alueesi jamboreematkalaisiin – olisi tarinoita kerrottavana!

Jamboreelle lähtee partiolaisia ympäri Suomen. Matkavalmisteluja on tehty jo
pari vuotta ja muun muassa matkakassaa kerrytetty kaikenlaisin keinoin
lettumyyjäisistä lannanluontiin.

Osa jamboreematkalaisista osallistuu ennen leiriä Suomen joukkueen
kiertomatkalle Japanissa, osa yli 18-vuotiaista reissaa Aasiaan omia reittejään
muun muassa junassa Siperian halki. Reissutarinoita on yhtä monta kuin
lähtijöitä.

Koko Suomen joukkuetta koskevissa kysymyksissä auttaa joukkueen
viestintäpäällikkö

Jussi Karhunen, 0400 807 025, jussi.karhunen@partio.fi

Surffaa luoksemme

Suomen jamboreejoukkueen verkkosivut: www.jamboree.fi
Julkaisukelpoja kuvia vapaasti käyttöönne jamboreeuutisoinnissa:
http://jamboree.fi/kuvapankki/

Seuraa meitä Twitterissä: @SPJamboree
Tai piipahda Facebookissa: www.facebook.com/ JapaninJamboree2015

Suomen jamboreejoukkue lukuina:

Leiriläisiä (14–17-vuotiaat): 626
Leirilippukunnanjohtajia: 72
IST-jäseniä (yli 18-vuotiaat): 269

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö ja
suomalaisen partioliikkeen kattojärjestö. Toiminnassa on vuosittain mukana noin
65 000 jäsentä.

Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Suomen
Partiolaiset on kansainvälisten partiojärjestöjen World Association of Girl Guides
and Girl Scouts (WAGGGS) ja World Organisation of Scout Movementin
(WOSM) jäsen.