Lentolippu ja lähtöselvitys

Lentolippujen toimitus

Matkatoimistomme SMT toimittaa lentoliput sähköpostitse kaikille joukkueen mukana matkustaville. Liput toimitetaan siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka lähtijä on täyttänyt taannoin SMT:n lomakkeeseen. Alaikäisille liput toimitetaan sekä lähtijän että huoltajan sähköpostiin, mikäli sellainen on toimitettu. Tarkistathan lippusi tiedot heti lipun saatuasi.

Mikäli et ole saanut lentolippuasi kesäkuun loppuun mennessä tai lentolipussa on virhe, ota yhteyttä suoraan SMT:n yhteyshenkilöön (Heidi Veikkolainen, events2@smt.fi, +358 10 826 2008). Lipussa on virhe, jos esimerkiksi lähtijän nimi on eri tavalla kuin passissa tai lentoajat ovat erit kuin mitä verkkosivuilla matkaryhmäsi lentoaikatauluista on kerrottu. Muistathan kuitenkin tarkistaa, ettei lippu ole vahingossa joutunut roskapostiin ennen yhteydenottoasi.

Jokainen lähtijä vastaa oman lentolippunsa mukaan ottamisesta matkalle. Suosittelemme paperisen tulosteen mukaan ottamista, mutta myös digitaalinen kopio tallennettuna mobiililaitteeseen riittää.

Lähtöselvitys

Finnairin lennoille voi lentolipun sisältämillä tiedoilla tehdä lähtöselvityksen netissä 48 tuntia ennen matkaa, ja Lufthansan lennoille 23 tuntia ennen lähtöä. JAL ja KLM lennoille tehdään perinteinen checkin lentokentällä.  Myös Finnairin ja Lufthansan lähtöselvitys on mahdollista tehdä vasta lentokentällä matkaryhmän johtajien avustamana – joko automaatilla tai tiskillä.

Huom. Finnairin ja Lufthansan lennoilla lentävät on jo sijoitettu istumapaikoille varausvaiheessa, joten paikkoja ei kannata vaihtaa lähtöselvityksen yhteydessä mikäli haluaa istua muiden joukkuelaisten lähettyvillä.

Erityisruokavaliot lennolla

Matkatoimisto on syöttänyt lentovarauksien yhteydessä tiedot saamistaan ruokavalioista ja tilannut niiden perusteella sellaiset ruokavaihtoehdot, jotka lentoyhtiöillä mahdollista huomioida. Ateriavaihtoehdot lennoilla:

  • LOW LACTOSE (ei täysin laktoositon)
  • VEGAN (tämä on tilattu myös maidotonta ja täysin laktoositonta toivoville/ei sisällä kananmunaa tai maitotuotteita)
  • VEGETARIAN (jos toivottu kasvisruokaa, sisältää maitoa ja munaa)
  • KOSHER (ei sianlihaa)
  • DIABETIC (diabeetikoille soveltuva ruoka)
  • NO FISH (kalaton, tämä mahdollista vain Lufthansalla, Finnairilla tilalla kasvisruoka)

Tämän yksityiskohtaisemmin ruokavalioita ei ole mahdollista huomioida. Pähkinä/sitrushedelmä/omena/palkokasvi ym. allergikkojen on varauduttava siihen, että ruoka saattaa näitä aineita sisältää – ja tällöin kannattaa varautua lennoille omilla ruuilla käsimatkatavaroissa. Mikäli sinulla teillä on jotain kysyttävää / varmistettavaa lennon ruokavalioista, voitte ottaa suoraan yhteyttä SMT:n yhteyshenkilöön (Heidi Veikkolainen, events2@smt.fi, +358 10 826 2008).

Myöhästetyn paluun valinneet oheismatka-ISTit

Ne oheismatkalle lähtevät ISTit, jotka jäävät omatoimimatkaosuudelle leirin jälkeen, saavat lentolippunsa sähköpostitse suoraan matkapäälliköltä kesäkuun aikana.  Tässä yhteydessä heille kerrotaan myös mahdollisuudesta varata itselleen junalippu esimerkiksi Shin-Yamaguchin asemalta Hiroshimaan tai Osakaan 9.8.2015. Mikäli asianomaiset eivät ole saaneet tätä viestiä sähköposteihinsa kesäkuun loppuun mennessä, ottakaa yhteyttä sami.kuivasaari@partio.fi

Matkustusohjeisiin