Matkustusohjeet

Näissä matkustusohjeissa on konkreettisia käytännön ohjeita matkustamiseen Japaniin ja takaisin. Alla on ohjeistusta matkaryhmistä ja niihin jakautumisesta. Alasivuilta löydät tarkempaa tietoa eri matkan osa-alueista.

Matkaryhmät
Lentolippu ja lähtöselvitys
Myöhästyminen ja muu ongelmatilanne
Saapuminen Japaniin
Pakkaaminen
Rahan käyttö matkalla
Paluumatka

Matkaryhmät

Japaniin matkustetaan matkustusryhmittäin. Jokaisella matkustusryhmällä on vastuujohtaja. Jokainen osallistuja on saanut tiedon omasta matkustusryhmästään, joka on esimerkiksi OMR1, LMR3, OMR11a tms. Mikäli et tiedä omaa matkustusryhmääsi, ole yhteydessä leirilippukunnanjohtajaasi tai IST-mestariin.

Sama matkustusryhmä matkustaa Japaniin sekä meno- että paluumatkalla yhdessä. Matkustusryhmässä on leiriläisiä ja johtajia eri leirilippukunnista, jolloin leirilippukunta jakaantuu useampaan matkustusryhmään.

Japaniin matkustetaan lentäen suoraan Helsingistä tai Amsterdamin, Frankfurtin tai Münchenin kautta Osakaan, Nagoyaan tai Tokion Hanedan tai Naritan lentoasemille.

Tarkista matkustusryhmäsi lentotiedot vielä lähempänä ennen matkaa! Finnairin, KLM:n ja JAL:n lennot lähtevät terminaalista 2, Lufthansan lennot terminaalista 1. Lentolipun mukana saat varausnumeron, jolla voit tarkistaa lentotietosi esimerkiksi CheckMyTrip -palvelusta.

Matkustusryhmän johtaja ilmoittaa mihin aikaan ja missä ryhmä kokoontuu Helsinki-Vantaalla. Varaudu olemaan lentoasemalla ainakin 3 tuntia ennen ryhmäsi lentojen lähtöä. Eetenkin jos matkustat Helsinkiin kauempaa, suosittelemme varaamaan saapumiseen reilusti pelivaraa esimerkiksi junan myöhästymisen varalta.

Kunkin matkaryhmän vastuujohtaja on yhteydessä oman matkaryhmänsä matkustajiin sähköpostilla 5.7. mennessä. Tällöin matkaryhmä saa ohjeistuksen siitä, koska ja missä lentokentällä kokoonnutaan. Tapaaminen on kuitenkin kaikilla ryhmillä vähintään kahta tuntia ennen lentoa.  Mikäli et ole saanut matkaryhmän johtajaltasi viestiä 5.7. mennessä, ota yhteys matkapäällikköön (sami.kuivasaari@partio.fi).

Jos matkustat Helsinkiin lentäen samana päivänä, varmista lähtökentällä siirtyvätkö matkatavarasi Helsingissä suoraan Japanin-lennolle. Sovi matkaryhmäsi johtajan kanssa tarvittaessa poikkeava tapaamisaika ja -paikka terminaalissa.

Menomatkalla pukeudutaan joukkueen paitaan ja hattuun. Koko jamboreematkan ajan käytetään Suomen Partiolaisten edustushuivia.