Ohjelma jamboreella

Päiväohjelma

Jamboreella noudatetaan päivärytmiä, joka on joka päivä  sama:

Klo

6:00 Herätys ja aamupala

9:00 Ohjelmalaaksoja ja vapaa-ajantoimintaa

12:00 Lounas

14: 00 Ohjelmalaaksoja ja vapaa-ajantoimintaa

17:00 Illallinen

19:00 Ilta-aktiviteetteja (leirinuotio, musiikkia, tanssia ja muuta mukavaa)

23:00 Hiljaisuus, nukkumaanmeno

Culture-calligraphy

Ohjelmalaaksot

Jamboreella on seitsemän ohjelmalaaksoa, joista kolme sijaitsee leirialueella ja neljä sen ulkopuolella. Ohjelma niissä kestää joko päivän tai puoli.
Ohjelmalaaksojen lisäksi leirillä on vapaavalintaista vapaa-ajan toimintaa sekä ohjelmanumeroita, joita eri maiden joukkueet järjestävät.

Tiede (kesto: päivä)

Ohjelmassa tutustutaan erilaisiin tieteen ratkaisuihin, jotka ovat muovanneet arjestamme sellaisen kuin se on. Lisäksi pohditaan, miten tiede jatkossa saattaa auttaa ihmiskuntaa löytämään tasapainon omien tarpeidensa ja luonnon kanssa.

Rauha (kesto: päivä)

Ohjelmassa on vierailu Hiroshiman kaupunkiin Rauhanmuseoon ja Rauhanpuistoon. Ne perustettiin toisen maailmansodan aikaisen Hiroshiman ydinpommituksen muistomerkiksi. Nykyisin alueen tarkoituksena on nuorten rauhankasvatus.

Vesi (kesto: päivä)

Ohjelmassa pidetään hauskaa vedessä ja sen äärellä. Meren ympäröimä leirialue mahdollistaa muun muassa kalastamisen ja purjehtimisen sekä uimisen vesiohjelmalaaksossa.

Yhteisö (kesto: päivä)

Ohjelmassa tutustutaan leirimaakunta Yamaguchin kulttuuriin ja luontoon ja vieraillaan leirialueen lähikaupungeissa. Vierailuilla tavataan paikallisia asukkaita ja tutustutaan heidän arkeensa.

Kulttuuri (kesto: puoli päivää)

Ohjelmassa tutustutaan kulttuureihin ympäri maailmaa ja pohditaan muun muassa, miten kulttuurit ovat vaikuttaneet toisiinsa. Oman kulttuurin taustojen ymmärrys ja avoimuus muiden kulttuureja kohtaan lisää WA:ta, harmoniaa.

Luonto (kesto: päivä)

Ohjelmassa käydään vaelluksella Yamaguhin luonnossa. Samalla opitaan biodiversiteetista eli eliöiden yhteispelistä sekä yhteistyön tärkeydestä ihmisten kesken.

GDV (kesto: puoli päivää)

Ohjelmassa tutustutaan kuuden teeman (rauha, katastrofitorjunta, ympäristö, ihmisoikeudet, terveys ja kehitys) kautta pienten tekojen globaaleihin vaikutuksiin. Omien arkitekojen lisäksi ohjelmassa tutustutaan muun muassa YK:n toimintaan. Ohjelmassa pohditaan muun muassa ilmastonmuutosta ja ihmisoikeuksia. GDV tulee sanoista Global development village.