turvallisuus

Turvallisuus leirillä

Japanissa on turvallista

Japanin yleinen turvallisuustilanne on Ulkoministeriön arvion mukaan (3.5.2013) normaali. Suurimmat matkailijaa kohtaavat riskit liittyvät Japanin luonnonoloihin.

Japani sijaitsee seismisesti aktiivisella alueella, joten pienet maanjäristykset eri puolilla maata ovat yleisiä. Suurin osa Japanissa tapahtuvista järistyksistä ei aiheuta vaaraa ihmisille.

Maan viranomaiset ovat hyvin varautuneita maanjäristysten ja taifuunien kaltaisiin luonnonmullistuksiin ja niiden aiheuttamien vaaratilanteiden hoitoon.

Mahdollisen vaaratilanteen sattuessa jamboreella seurataan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä leirin omaa pelastussuunnitelmaa. Japanin jamboreelle lähtevät suomalaiset partiolaiset tekevät lisäksi yhteisen matkustusilmoituksen Suomen Japanin edustustolle.

Jamboreen isäntämaakunta Yamaguchi säästyi vuoden 2011 maanjäristykseltä ja tsunamilta. Myöskään Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden säteily ei ole vaikuttanut seutuun. Alue on muutoinkin säästynyt pahoilta tulvilta, myrskyiltä ja järistyksiltä, ja se mielletään Japanissa turvalliseksi.

Lisätietoa Japanin turvallisuustilanteesta saa Ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Lisätietoa matkustusilmoituksesta.

Päivitämme näille verkkosivuille ajankohtaista tietoa leirille valmistautumisesta ja turvallisuudesta leirillä sitä mukaa, kun jamboreelle lähtö lähestyy.