Minne matka?

Heinä-elokuun vaihteessa 33 000 partiolaista 147 maasta kokoontuu yhteen suurleirille Japanin länsirannikolle Yamaguchin maakuntaan. Leiri pidetään 28.7.-8.8.2015.

Ennen leiriä lähtijöillä on mahdollisuus osallistua hieman alta viikon mittaiselle oheismatkalle, jonka aikana kierretään Japania ja tutustutaan paikalliseen kulttuuriin: nähtävyyksiin, makuihin, ihmisiin ja elämänmenoon.Culture-yukata

Japani – Villi sekoitus uutta ja vanhaa

Itä-Aasiassa sijaitseva Japani on sekoitus suurkaupunkien sykettä ja upeita luonnonmaisemia, mielikuvituksellisia tulevaisuuden visioita ja tuhatvuotisia perinteitä.

Maa on suomalaisille tuttu muun muassa veikeästä pop-kulttuuristaan, animesta ja mangasta sekä mitä erilaisimmista teknisistä vempeleistä. Toisaalta tunnemme Japanin myös pitkien kulttuuriperinteiden kuten teeseremonian ja sumo-painin kotimaana.

Japani koostuu useista tuhansista saarista, joista suurin on pääsaari Honshū. Juuri Honshūlla suomalaisetkin partiolaiset seikkailevat.

Ilmasto pitkulaisessa saarivaltiossa vaihtelee etelän trooppisen kuumalta Okinawalta pohjoisen Hokkaidon lumisiin ja hyisiin talviin.

Japani on yksi maailman tiheimmin asutuista alueista. Kaikkiaan maassa asuu noin 127 miljoonaa ihmistä, joista noin 30 miljoonaa pääkaupunki Tokiossa ja sen liepeillä.

Nähtävää ja koettavaa Japanissa riittää varmasti jamboreen jokaiselle päivälle!

Yamaguchi – Jamboreen isäntäkaupunki

Jamboree 2015 järjestetään Yamaguchin maakunnassa, Japanin länsirannikolla aivan pääsaari Honshūn länsikärjessä. Jamboreeleiri sijaitsee Yamaguchin maakunnan samannimisessä pääkaupungissa, jossa asuu noin 200 000 ihmistä.

Ilmasto seudulla on leuto: Kesällä sää on Yamaguchissa lämmin ja kostea, talvella viileä. Jamboreen leirialue sijaitsee aivan meren rannalla, joten merituuloset viilentävät partiolaisia pahimpina hellepäivinä.

Korkeimmillaan lämpötila kohonnee leirialueella noin 30 asteeseen. Ilmankosteus on Yamaguchissa kesällä selvästi korkeampi kuin Suomessa.

Leirialue sijaitsee aivan meren äärellä Yamaguchin kaupungissa.

Leirialue sijaitsee aivan meren äärellä Yamaguchin kaupungissa.

Meri ympäröi maakuntaa pohjoisessa, lännessä ja etelässä. Idästä länteen aluetta halkoo Chūgoku-vuoristo. Yamaguchissa on yhä jäljellä paljon metsää ja muuta koskematonta luontoa ja alue onkin kuuluisa lukuisista luonnonpuistoistaan. Paikallisia elinkeinoja ovat muun muassa kalastus ja maanviljely.

Yamaguchin naapurimaakuntia ovat Shimane ja Hiroshima. Jamboreella on mahdollisuus tutustua myös Yamaguchin lähialueisiin.

Leiriläiset vierailevat muun muassa Hiroshiman kaupungin Rauhanpuistossa. Puisto museoineen perustettiin Toisen maailmansodan jälkeen Hiroshiman atomipommituksen muistolehdoksi. Rauhanpuiston tärkeimpiä tavoitteita on tukea lasten ja nuorten rauhankasvatusta sekä Japanissa että kansainvälisesti.