ISTien valmistautuminen

IMG_7445 Kukamitähäh? eli miten tieto kulkee

IST pysyy perillä asioista seuraamalla “kovaa kolmosta”: Kotisivut – Facebook – henkilökohtainen sähköposti.

Joukkueen kotisivuille kerätään kaikki tieto, jonka joukkue Japanin leiriorganisaatiolta saa. UKK eli Usein Kysytyt Kysymykset ovat hyvä paikka aloittaa jonkin yksittäisen tiedon etsintä.

Tänne ISTien omille alasivuille kerätään lisäksi tärkeimmät tärpit juuri ISTien näkövinkkelistä katsottuna.

Suomen joukkueen sivujen lisäksi Japanin leiriorganisaation omat sivut tarjoavat tietoa tulevasta leiristä.

ISTit saavat tärkeimmät tietopläjäykset myös sähköpostitse.

Facebookissa Suomen Joukkueen ISTeille on perustettu oma ryhmä Japanin Jamboree IST. Ryhmässä Suomen joukkueen ISTit  voivat jutella, tutustua ja jakaa tietoa.

Ryhmässä keskustelua seuraavat IST-mestarit Lotta ja Henni yhdessä joukkueen viestinnän kanssa.

Omaa FB-tiliä ei kuitenkaan ole pakko perustaa, vaan IST pärjää myös kotisivujen ja sähköpostitiedotteiden avulla.

Tapaamisiin, IST-toverit!

ISTeille järjestetään kaksi tapaamista ennen reissua. Tapaamiset ovat maksuttomia, mutta matkat tulee tapaamisiin maksaa itse. Suosituksemme on, että jokainen IST osallistuu ainakin yhteen ennakkotapaamiseen. Ensimmäistä kertaa jamboreelle osallistuville suosittelemme lämpimästi molempia tapaamisia. Tapaamisissa tarjotaan päivän ruuat.

Ensimmäinen IST-tapaaminen pidetään 16.11.2014 pääkaupunkiseudulla. Ilmoittautuminen tapaamiseen avautuu myöhemmin.

Toinen yhteinen tapaaminen järjestetään keväällä 2015.

Safe From Harm

Jokaisen yli 18-vuotiaan osallistujan (eli kaikkien muiden paitsi leiriläisten) on suoritettava verkkokurssi Safe From Harm. Testin suorittaminen on edellytys pääsyyn leirialueelle ja sen suorittamisesta saatu diplomi esitettävä leirialueelle ilmoittautumisen yhteydessä. Testi käsittelee erilaisia kiusaamis-/ahdistelu-/häirintätilanteita, joilta jokaista leiriläisikäistä jamboreelle osallistuvaa on suojeltava.

Tehdäkseen kurssin on ensin rekisteröidyttävä kurssin kotisivuille. Testin tekemiseen menee noin 90 minuuttia. Kurssi suoritetaan joko englannin tai ranskan kielellä. Kurssi sisältää yhdeksän eri moduulia, jotka kukin on luettava läpi. Tämän jälkeen tehdään lopputesti, josta on saatava 75 % oikein läpäistäkseen sen. Testi ja kurssi on tehtävä niin monta kertaa, että pääsee testin läpi.

Suoritetusta kurssista saa diplomin, joka on itse tulostettava mukaan. Kaikkien ISTien on suoritettava kurssi toiseen tapaamiseen keväällä 2015 mennessä. Tapaamisten aikana pyrimme mahdollistamaan myös testin suorittamiseen.

Safe From Harm -kurssi avautuu tehtäväksi helmikuussa 2015. ISTeille ilmoitetaan myöhemmin verkko-osoite, josta kurssi löytyy. Seuraathan joukkueen kotisivuja sekä omaa sähköpostiasi!