Yhteistyö Suomen joukkueen kanssa

japani+suomalainenHyvä yhteistyökumppani! Tältä sivulta löydät pähkinänkuoressa sen, mikä on partiolaisten maailmanjamboree ja Suomen jamboreejoukkue sekä tiedot siitä, millä eri tavoin voit tukea suomalaispartiolaisten jamboreematkaa.

Jamboree on neljän vuoden välein järjestettävä maailman suurin partioleiri, jolle osallistuu noin 30 000 partiolaista yli sadasta maasta. Seuraava leiri järjestetään heinä-elokuun vaihteessa 2015 Japanin Yamaguchissa. Kaikki osallistujat ovat yli 14-vuotiaita. Kansainvälisyydessään ainoastaan kesäolympialaiset vetävät vertoja partiolaisten maailmanjamboreelle.

Suomen joukkue

Suomalaispartiolaisia lähtee Japaniin noin 970 henkilön vahvuinen joukkue. Heistä karkeasti 550 osallistuu ennen jamboreeleiriä järjestettävälle 5–6 päivän mittaiselle oheismatkalle, jonka aikana kierretään Japania tutustuen monipuolisesti Japanin kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

Suomi-näyttely ja ohjelma jamboreella

Jamboreeleirille suomalaiset ovat vieneet perinteisesti saunan, ja saunottaneet tuhansittain muun maalaisia tutustuttaen heitä suomalaiseen saunakulttuuriin.

Lisäksi suomalaiset järjestävät Suomi-näyttelyn, jossa vierailee satojen kansainvälisten partiolaisten lisäksi tuhansittain leirillä vierailevia japanilaisia. Näyttely on oivallinen mahdollisuus näkyä ja tehdä suomalaista osaamista tunnetuksi leirillä.

Suomalaisilla on mahdollisuus järjestää leirillä omaa ohjelmaa. Ohjelmia on mahdollista räätälöidä siten, että niissä on mahdollisuus tehdä tunnetuksi jotain suomalaista brändiä tai tuotemerkkiä.

Tukitavat

Suomalaisia partiolaisia Japanin jamboreella voi tukea sekä rahallisesti että materiaalilahjoituksin. Noin kuukauden mittaisella matkalla joukkue tarvitsee tarpeistoa tulostimista lääkkeisiin ja keittiövälineistä polkupyöriin (leirialue on valtava).

Kaikkea tukea koordinoi joukkueen talouspäällikkö Erja Segerstam (erja.segerstam(at)partio.fi, 040 186 6277). Segerstamin kanssa on mahdollista neuvotella eri tyyppisistä tuen muodoista Suomen joukkueelle.

Tutustu myös Japanin leiriorganisaation jamboree-sivuihin.