21st World Scout Jamboree Suomen Partiolaiset ­ Finlands Scouter ry
 

SUOMALAISET MUKAAN MAAILMAN SUURIMPAAN PARTIOTAPAHTUMAAN

- Partioliikkeen 100-vuotista taivalta juhlitaan kesällä 2007 Englannissa -

Vuoden 2007 juhlajamboreelle odotetaan 40 000 nuorta 150 maasta. Leiri on järjestyksessään 21. ja se tulee olemaan maailman suurin partiotapahtuma. Suomalaisia partiolaisia on lähdössä leirille reilu 1000. Leiriläisiä on tästä määrästä lähes 580, palvelutehtäviin osallistuvia sekä johtajia vajaat 500. Leiri järjestetään partioliikkeen syntysijoilla Englannissa, Chelmsfordissa lähellä Lontoota. Partioliike täyttää 100-vuotta vuonna 2007 – juhlavuosi huipentuu jamboree-leiriin.


RAUHAN EDISTÄMISEKSI MAAILMASSA

Juhlajamboreen tunnus on yksi maailma, yksi lupaus. Jamboreella hankitaan ystäviä ympäri maailman ja tutustutaan toisiin kulttuureihin. Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell uskoi tämän edistävän maailman rauhaa. Jamboreerakentuu yhä edelleen saman ajatuksen ympärille. Juhlavuoden leirillä toteutetaan rauhan aatetta erityisellä rauhanrakentaja-hankkeella. Hanke käynnistyy jo tämän vuoden puolella eri puolilla maailmaa ja se näkyy myös paikallisten partioyhdistysten toiminnassa. Partiolaiset pohtivat mitä rauha on ja osallistuvat joko paikalliseen, maakunnalliseen tai valtakunnalliseen rauhaan liittyvään projektiin. Projektit kestävät loppuvuoteen asti, jolloin arvioidaan niiden tuloksia ja saavutettuja tavoitteita. Rauhanrakentaja-hankkeeseen pääsevät osallistumaan kaiken ikäiset partiolaiset riippumatta siitä, ovatko he lähdössä jamboreelle vai eivät.

LEIRI TOTEUTETAAN YHDESSÄ

Partiolaiset ympäri maailman eivät saavu Englantiin valmiiseen pöytään, vaan koko jamboree rakentuu kaikkien osallistujamaiden yhteisillä ponnistuksilla. Suomen leirijoukkueesta erilaisiin palvelutehtäviin on lähdössä noin 350 partiolaista. Tehtävien kirjo on monipuolinen aina ohjelmapisteiden ohjaamisesta, ruokahuoltoon ja turvallisuudesta huolehtimiseen asti. Ahkerat ja tunnolliset suomalaiset ovat haluttuja työntekijöitä erilaisiin tehtäviin. Palvelutehtäväläiset työskentelevät kansainvälisissä ryhmissä, joten tutustuminen vieraiden maiden partiolaisiin käy kätevästi työn lomassa. Partion yksi perusajatuksista on kasvattaa jäsenistään aktiivisia ja vastuuntuntoisia kansalaisia. Leirin toteuttaminen yhdessä tukee tätä tärkeää ajatusta.

LISÄTIETOJA

Suomen leirijoukkue, www.partio.fi/jamboree2007

*YHTEYSTIEDOT POISTETTU*

Suomen Partiolaiset ry www.partio.fi