21st World Scout Jamboree Suomen Partiolaiset ­ Finlands Scouter ry
 

27.7. Maailman suurin partiotapahtuma alkoi Englannissa

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry tiedottaa

TIEDOTUSVÄLINEILLE 27.7.2007

Partio 100 vuotta 2007

Jamboree Englannin Chelmsfordissa 27.7- 8.8.2007

Maailman suurin partiotapahtuma alkoi Englannissa

Mukana yli 1000 suomalaista

42 000 tuhannen partiolaisen suurleiri Jamboree käynnistyi tänään Englannin Chelmsfordissa. Tiistaina bussikaravaanilla Turusta matkaan lähteneet 650 suomalaista leiriläistä saapuvat tänään leirialueelle. Aiemmin paikalle on jo saapunut reilut 350 työ- ja johtajaikäistä suomalaista rakentamaan ja valmistelemaan leiriä.

- Kansainvälisen partiotapahtuman tunnelma on käsin kosketeltavissa. Eri maiden partiolaisia vilisee ympärillä ja kielien kirjo on mittava. Sateisesta säästä huolimatta leirillä vallitsee iloinen ja positiivinen ilmapiiri.

- Kaikki odottavat maailman suurimman partiotapahtuman käynnistymistä ja 100-vuotisen partioliikkeen juhlistamista, Suomen leirijoukkueen lehdistöpäällikkö Sari Mantere kertoi tunnelmia paikanpäältä päivää ennen leirin alkua.

Prinssi William vierailee leirillä lauantaina

Huomenna lauantaina käynnistyy leirin arki ohjelmapisteineen. Illalla on luvassa suuri yhteistapahtuma, leirin avajaiset, joka kokoaa Jamboreen kaikki kymmenet tuhannet osanottajat yhteen. Englannin kuningashuone kunnioittaa 100-vuotista partioliikettä ja maailmanjamboreeta läsnäolollaan: Prinssi William vierailee avajaisissa lauantaina.

Leiri kuin pieni kaupunki

Chelmsfordin Hylands Parkin alueelle sijoittuva Jamboree-leiri on levittäytynyt neljän neliökilometrin alueelle. Valtava alue on jaettu eri lohkoihin, joista löytyvät leiriläisten alaleirit, ohjelmapisteet, mediapalvelut, jokaisen maan päämaja sekä työtehtäväikäisten oma leirintäalue. Jamboreella on tarjolla myös paljon erilaisia palveluita aina pesulasta, kahvilaan, kauppaan ja pankkiin. Leiriläiset majoitetaan 16 alaleiriin eri puolille puistoaluetta. Suomalaisten joukko on puolestaan jaettu 16 leirilippukuntaan.

Suomi on kaikkialla

Jamboreella on osallistujia kaikista 150 maasta, joihin partioliike on levittäytynyt. Sinivalkoisiin Väiski-päähineihin pukeutuneet suomalaiset erottaa kymmenien tuhansien leiriläisten joukosta. Myös suomalaisten sinivalkoiset teltat näkyvät hyvin laajalta ruohokentältä.

Suomalainen kahvila Cafe Kuksa on herättänyt huomiota jo nyt, ja myös saunaa on suomalaisilta jo kyselty. Sauna on leirillä osa Suomen ohjelmapistettä, jossa voi lisäksi tutustua muun muassa karjalanpiirakan ja paperin tekoon sekä maamme luontoon ja kulttuuriin. Leiriltä löytyy lisäksi eri maista kertovia näyttelyitä. Myös Suomi on koonnut oman näyttelynsä tutustuttavaksi.

Leirin arki

Suomalaiseen partioleiriin verrattuna maailman suurimman partioleirin arki on kovin erilainen. Suurimmat eroavaisuudet löytyvät ruokailuista. Aamupalalla lajeja on runsaasti aina munakokkelista, nakkeihin, riisiin, muroihin ja leipään asti. Lounas kannetaan mukana ja se käsittää kolmioleivän, hedelmän, mehun ja pienen sipsipussin.

Leiriläisten päivä kuluu erilaisissa ohjelmapisteissä. Iltaisin on joko kunkin alaleirin omaa ohjelmaa tai koko leiriä koskeva iso ohjelmanumero. Tekemisen puutetta jamboreella ei varmasti tule. Oma ohjelmanumeronsa on myös tutustuminen muiden maiden partiolaisiin ja valtavaan leirialueeseen.

Mediapalvelut tiedotusvälineille

Suomen joukkueen tiedotustiimi on valmiina palvelemaan kotimaisia tiedotusvälineitä koko leirin ajan. Tarkemmin mediapalveluista voi lukea index-34.html

Tiedotusvälineille on kesäkuussa postitettu kattava mediapaketti, jonka löytyy myös verkkosivujen mediapalveluista index-604.html

Suora satelliittilähetys sekä videomateriaalia ja inserttejä televisiolle

index-614.html

Suomen joukkueen verkkosivuja päivitetään joka päivä ja sieltä löytyy muun muassa ajankohtaisia uutisia, lehdistökuvia ja tiedotteita. Lehdistötiedotteita julkaistaan leirin aikana kaikkiaan 3 kappaletta (27.7, 1.8 ja 7.8). Suomen joukkueen tiedotustiimi auttaa mielellään uutisoinnissa – ota yhteyttä ja sovi, millaisia palveluita juuri sinä tarvitset.

Lisätietoja

www.partio.fi/jamboree2007

http://eng.thejamboree.org/

*YHTEYSTIEDOT POISTETTU*


Partio 100 vuotta 2007

Vuonna 2007 partio täyttää 100 vuotta. Partioliike perustettiin Englannissa 1907, ja Suomeen se tuli 1910. Suomalaiset partiolaiset juhlistavat satavuotista liikettä yhdeksällä erilaisella tapahtumalla, jotka nostavat esille partiotoiminnan monipuolisuuden.