21st World Scout Jamboree Suomen Partiolaiset ­ Finlands Scouter ry
 

Lehdistötiedote 19.6.2007

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry tiedottaa

TIEDOTUSVÄLINEILLE 19.6.2007

Valmiina maailman suurimpaan partiotapahtumaan – Jamboree 27.7.–8.8.2007

Suomalainen leirijoukkue on lähtövalmiina Englannin Chelmsfordissa järjestettävälle Jamboree-leirille. Jamboree on maailman suurin partiotapahtuma ja se kokoaa yhteen 42 000 partiolaista 150 maasta.

Jo kesäkuussa Suomesta Englantiin matkaa kolme laivakontillista leirivarusteita. Leiriläiset puolestaan aloittavat unohtumattoman leirimatkansa 24.7. Englantiin he kulkevat busseilla halki Ruotsin, Tanskan, Saksan, Belgian ja Ranskan. Suomen leirijoukkue on valmistautunut Jamboreelle yli kahden vuoden ajan.

Paikanpäällä Englannissa suomalaiset partiolaiset ovat myös mukana rakentamassa ja pyörittämässä yhteistä leiriä. He osallistuvat valtavan leiriorganisaation erilaisiin työ- ja johtotehtäviin. Satavuotista partioliikettä juhlistava leiri tarjoaa partiolaisille aimo annoksen konkreettista kansainvälisyyttä. Eri kulttuurit ja ihmiset tulevat tutuiksi yhteisissä tapahtumissa ja ohjelmapisteissä. Elokuussa kotiin palaavat partiolaiset ovat monta kokemusta rikkaampia.


Leirijoukkueen lähtö- ja tiedotustilaisuus 24.7.

Suomen Jamboree-joukkueen lähtö- ja tiedotustilaisuus Turussa Forum Marinumin edustalla (os. Linnankatu 27) tiistaina 24.7.2007 klo 7.00. Kutsu ja lisätietoja tilaisuudesta lähetetään viikolla 29.

Lisätietoja

*YHTEYSTIEDOT POISTETTU*


www.partio.fi/jamboree
2007

www.partio.fi/2007

www.partio.fi

Partio 100 vuotta 2007

PARTIOLAISTEN JUHLALEIRIKESÄ KÄYNNISSÄ

Partiolaisten 100-vuotisjuhlavuosi jatkuu vilkkaana leirikesänä. Kesän aikana lähes 650 lippukuntaa pistää pystyyn oman partioleirinsä Suomessa. Heinäkuun lopulla yli 1000 suomalaista partiolaista matkustaa Englannissa järjestettävälle maailmanjamboreelle, joka on maailman suurin koskaan järjestetty partiotapahtuma.

Elokuun 1. päivänä vietetään partion juhlapäivää. Tällöin tulee kuluneeksi 100 vuotta ensimmäisestä partioleiristä. 1.8. kymmenet miljoonat partiolaiset kautta maailman nostavat lipun salkoon uudelle partiovuosisadalle. Suomessa kymmenet tuhannet partiolaiset osallistuvat juhliin nostamalla lipun paikallisilla leireillä.

Partion juhlapäivää vietetään Suomessa lippukuntaleireillä, koska leiri kokemuksena, elämyksenä ja yhteishengen luojana on erityinen osa partiotoimintaa. Partioleirillä lapset ja nuoret pääsevät tekemään itse ja oppivat luonnossa toimimista. Partion tarkoituksena on tukea yksilön kasvua. Leireillä jokainen partiolainen kohtaa uusia tilanteita ja sopivia kasvuhaasteita. Leiri on myös paikka, jossa usein syntyvät parhaat partiomuistot.

Leirillä on keskeinen rooli myös partioliikkeen synnyssä. Partiotoiminta sai alkunsa Englannissa vuonna 1907, kun Robert Baden-Powell piti ensimmäisen partioleirin 22 pojalle.

Lippukunnat kokoontuvat leireille kesäkuusta alkaen. Suuri osa leireistä pidetään heinä-elokuun vaihteessa partion juhlapäivän yhteydessä.

Lipunnosto- ja tiedotustilaisuus 1.8.

Partion juhlapäivän lipunnosto- ja tiedotustilaisuus Vantaan Metsänkävijöiden juhlaleirillä 1.8.2007 klo 8:00 Kiljavan leirikeskuksessa Rajamäellä. Leiri on samalla myös Vantaan Metsänkävijöiden 50-vuotisjuhlaleiri. Kutsu ja lisätietoja tilaisuudesta lähetetään viikolla 30.

Lisätietoja eri puolilla maata järjestettävistä lippukuntaleireistä saa partiopiireistä.

Piiritoimistojen yhteystiedot www.partio.fi/?deptid=449

Lisätietoja

*YHTEYSTIEDOT POISTETTU*


Partio 100 vuotta 2007

Vuonna 2007 partio täyttää 100 vuotta. Partioliike perustettiin Englannissa 1907, ja Suomeen se tuli 1910. Suomalaiset partiolaiset juhlistavat satavuotista liikettä yhdeksällä erilaisella tapahtumalla, jotka nostavat esille partiotoiminnan monipuolisuuden.

Partio on elämää ja seikkailua. Partio tukee nuoria kasvamaan vastuuntuntoisiksi yhteiskunnan jäseniksi ja kannustaa heitä itsensä kehittämiseen sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on maamme merkittävin nuorisojärjestö ja osa maailmanlaajuista partioliikettä, jossa on 38 miljoonaa jäsentä. Suomessa on 75 000 partiolaista.

***