SUOMEN JOUKKUE - FINNISH CONTINGENT

Leirilippukunnat
Suomen joukkueen leirilippukunnat olivat nimeltään Järvi-Suomi, Saaristo ja Suomenlahti.
Leirilippukuntaan (troop) kuuluu neljä vartiota (patrol). Vartio on jamboreen perusyksikkö - moniin ohjelmapisteisiin mennään vartioissa ja keittiövuorotkin hoidetaan vartioittain. Vartion koko on yhdeksän leiriläistä, ja sitä johtaa vartion keskuudestaan valitsema vartionjohtaja. Lisäksi jokaisella vartiolla on kumminaan leirilippukunnan johdon jäsen.

Jokaisella leirilippukunnalla on neljä johtajaa (troop leadership team). Yksi llpkj toimii vuorollaan päivystäjänä. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. herätys, tehtävien jako, aikataulussa pysyminen ja lippukunnan alueen vartiointi.

IST (International Service Team)
Jamboree ei onnistuisi ilman nuorten vapaaehtoisten partiojohtajien panosta. 5000 partiojohtajaa ympäri maailman on leirillä töissä erilaisissa vastuutehtävissä ISTeinä eli suomeksi palveluleiriläisinä. Suurin osa ISTeistä työskenteli Thaimaassa ohjelmapisteissä, mutta heitä löytyi myös myymälöissä, leirihotellista, leirisairaalasta jne. Suomesta oli jamboreeta rakentamassa peräti 130 ISTiä. Osa heistä pyöritti Suomen leiriohjelmaa Crossroads of Culturessa ja suomalaisella saunalla.

Johtoryhmä
Joukkueen johtoryhmän jäsenet ovat eri puolilta Suomea kotoisin olevia partiojohtajia. Useimmilla löytyy jamboreekokemusta menneiltä leireiltä. Johtoryhmä uurasti matkan eteen pari vuotta. Leirillä johtoryhmäläiset työskentelivät Suomen joukkueen leiritoimistossa (NHQ). Lennoilla sekä oheismatkalla johtoryhmän jäsenet toimivat matkaryhmän johtajina.JAMBOREE
Jamboree on joka neljäs vuosi järjestettävä kansainvälinen suurleiri, eräänlaiset partiolaisten olympialaiset. Leiri kokoaa yhteen kymmenettuhannet partiolaiset ympäri maailmaa. Edelliset jamboreet järjestettiin Chilessä 1999, Hollannissa 1995 ja Koreassa 1991.

Thaimaan maailmanjamboreen teemana oli "Share Our World, Share Our Cultures". Teeman mukaisesti leirin monet eri tapahtumat ja ohjelmat tutustuttivat eritoten Aasian, mutta myös muiden maiden tapoihin, kulttuuriin ja erikoisuuksiin.

Thaimaan jamboreen logossa on tyypillisen thaimaalaisen rakennuksen katto - se kuvastaa thaimaalaista kulttuuria. Tyylitelty A-kirjain symboloi kehitystä ja kulttuuriperinnön siirtämistä sukupolvelta toiselle. Kuvion alaosassa on leirin järjestäjän, WOSM:n tunnus.


Leirialue (klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi!)

Thaimaan jamboree järjestettiin Sattahipissä, noin 180 km Bangkokista kaakkoon. Leirialue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla meren rannalla, mikä takaa upeat puitteet mm. vesiaktiviteeteille.

Leirialue jakautuu neljään kylään (Villages). Nämä kylät puolestaan jakautuvat kukin kuuteen alaleiriin. Alaleirin muodostavat eri maiden leirilippukunnat (36+4 henkeä kussakin). Jokaisessa kylässä on ns. keskusaukio, josta löytyy mm. infokioskit, supermarketti, postitoimisto, pesula, ensiapupisteet, puhelinkopit ja WC:t.

Leirialueella on valtava keskusareena avajaisia ja päättäjäisiä varten sekä mm. ISTiläisten leirialue, kansainvälinen lehdistökeskus, keskushallinto, sairaala, turva, eri maiden joukkueiden toimistot (National Headquarters) jne.