Leirilippukuntaan kuuluu yhteensä 40 partiolaista: lippukunnanjohtaja, 3 apulaisjohtajaa ja 36 leiriläistä. Suomen joukkueessa on 3 leirilippukuntaa, joihin leiriläiset on jaettu maantieteellisin perustein. Leirilippukunta matkustaa yhdessä ja asuu leirillä omana lippukuntanaan.

Leirilippukunta kokoontuu vähintään kolme kertaa ennen jamboreeta. Näissä ennakkotapaamisissa valmistaudutaan tulevaa reissua varten - suunnitellaan oman leirialueen "sisustus", valmistellaan Suomi-ohjelmaa, opetellaan hyödyllisiä sanontoja ja tapoja, suunnitellaan matkaa ja tietenkin tutustutaan toisiin lippukuntalaisiin! Matkat näihin tapaamisiin jokainen leiriläinen kustantaa itse, majoitus ja ruokailut tapaamisten aikana kuuluvat kuitenkin leirimaksuun.


Koska jamboreella alaleirit on nimetty maailman merien mukaan, päätettiin Suomen joukkueen lippukunnat nimetä myös saman teeman mukaisesti. Niinpä leirilippukunnat saivat nimensä suomalaisten vesistöjen mukaan.

Leiriläisten kysymykset kannattaa ohjata suoraan oman leirilippukunnan johtajistolle. He tietävät oman leirilippukuntansa asiat parhaiten.


SAARISTO (Archipelago)
Saaristo-leirilippukunta on koottu Varsinais-Suomen, Satakunnan, Hämeen ja PäPan partiopiireistä.


JÄRVI-SUOMI
Järvi-Suomi -leirilippukunta koostuu maantieteellisesti laajimmalta alueelta - Kymenlaaksosta Rovaniemelle.

SUOMENLAHTI (The Gulf of Finland)
Suomenlahti-leirilippukunta koostuu lähes pelkästään päpalaisista ja fissceniläisistä, mutta vahvistuksia porukassa on myös Uudeltamaalta.