Kysy, niin sinulle vastataan!
jamboree2003@www.partio.fi


HOME STAYstä HOTEL STAY
(17.11.2002)
Joukkueemme ohjelmaan kaavaillun Home Stayn järjestelyt ovat saaneet uuden käänteen: Jo kaksi vuotta sitten solmimamme kontakti SIBA-nimiseen oppilaitokseen katkesi, kun jamboreen johtajistoa vaihdettiin.

Thaimaassa jamboreen johtotehtävät ovat poliittisia pestejä, ja tapahtumaa johdetaan pitkälti Thaimaan opetusministeriöstä käsin. Kun Thaimaan hallitus kaatui epäluottamuslauseeseen, myös entisten ministerien tilalle tuli uusia ja näin yhteistyökuviomme valitettavasti purkautui.

Valitettavsti joukkueemme ei pääse majoittumaan perheisiin, mutta vietämme kuitenkin 2-3 ikimuistoista päivää Bangkokissa - majoitus tapahtuu hotellissa. j

Joukkueenjohtajat Jukka Tulivuori ja Susanna Pyörre


MITEN SUHTAUDUTAAN ajatukseen, että jamboreehen kohdistuisi joku väkivaltainen isku?
(17.10.2002) Lue lisää myös uutisista!
Jo B-P näki ja koki jamboreen rauhaan kasvattavana tapahtumana, jossa
nuoret partiolaiset ympäri maailman oppisivat ymmärtämään toistensa
kulttuureita ja hyväksymään erilaisuuden. Nykyään jamboree on jo sinällään
rauhankasvatuksen symboli.

Jamboree olisi toki väkimäärältään houkutteleva kohde, mutta mitään muuta
houkuttelevaa siinä ei sitten olekaan. Iskut ovat aina kohdistuneet
viholliseen, "pahaan vastapuoleen", ja usein vielä vastustajan vallan
symboleihin. Tuskin mikään poliittinen tai uskonnollinen ääriryhmä saisi kannattajiltaan kiitosta, jos he kohdistaisivat väkivaltansa nuorisotapahtumaan, jonka osallistujat edustavat kansallisuuksia ja uskontoja ympäri maailman.

Joukkueenjohtajat
Jukka Tulivuori ja Susanna PyörreVIERAILULLE JAMBOREELLE? (25.7.)
Jos olet ensi jouluna Thaimaassa, sinun on mahdollista käydä vierailemassa Jamboreella. Tutustumiset ovat mahdollisia 29.-30.12.2002 ja 2.-6.1.2003. Opastettu vierailu kestää puoli päivää, klo 9-12 tai 14-17.
Käynnistä peritään 2 dollarin maksu.
Vieraaksi pääsevät vain partiolaiset
: varmistathan, että jäsenmaksusi on maksettu! Muut kiinnostuneet voivat tutustua leirialueeseen sen ulkopuolella olevalta näköalatasanteelta.
Vierailijoiden tulee ilmoittautua Partiotalon infoon viimeistään 27.9.2002. DL on varsin tarkka - SP:n tulee ilmoittaa tulijat Thaimaahan kuun loppuun mennessä. Puh (09) 2533 1100 tai info@sp.partio.fi.MIHIN ILMOITAN YHTEYSTIETOJENI MUUTOKSESTA?

Ilmoita muuttuneista tiedoistasi (osoite, puh, sähköposti jne.) leirilippukuntasi johtajalle / IST-vastaavalle ja Partiotaloon. Näin leirirekisterimme pysyy ajan tasalla ja toisaalta saat myös mm. Partio-lehtesi oikeaan osoitteeseen!


MIKSI JO NYT TÄYTYY MAKSAA?
Moni on ihmetellyt, miksi jamboreeta maksetaan jo yli vuosi etukäteen, kun esim. lentopäivät ovat vielä varmistumatta. Vaikka päivämäärät ovat alustavia, työstetään sekä lentoja että oheismatkaa koko ajan. Maksu puolestaan on jaettu useaan erään monista syistä. Ensinnäkin käytännössä suurimmalle osalle on ainoa vaihtoehto maksaa useammassa erässä kuin esim. ensi syksynä koko summa. Siksi ensimmäiset erät tulevat maksettavaksi jo nyt.


MILLOIN MINÄ LENNÄN THAIMAAHAN?
Lennot alkavat pikku hiljaa varmistua. Luethan lisää Oheismatka-osuudesta!KENELTÄ VOIN KYSYÄ?
Periaatteena on, että kaikki leiriläisten kysymykset suunnataan OMAN leirilippukunnan johtajille. He ovat olemassa juuri leirilippukuntalaisiaan varten! Mikäli joku asia ei ole heidän tiedossaan, he selvittävät vastauksen.
ISTiläisten kysymyksiin puolestaan vastaa IST-yhdyshenkilö. Kaikkien yhteystiedot löytyvät täältä!
Tottakai myös johtoryhmän jäseniltä voi kysyä suoraan heidän vastuualueensa kysymyksiä!


MIKÄ ON JAMBOREE?
Jamboree on joka neljäs vuosi järjestettävä kansainvälinen suurleiri, eräänlaiset partiolaisten olympialaiset. Leiri kokoaa yhteen kymmenettuhannet partiolaiset ympäri maailmaa. Edelliset jamboreet järjestettiin Chilessä 1999,
Hollannissa 1995 ja Koreassa 1991. Nyt jamboree palaa siis Aasiaan ja se järjestetään 28.12.2002 - 8.1.2003 Thaimaan Sattahipissa.

Thaimaan jamboreeta on valmisteltu jo vuosia, leirialueella on pidetty jo kolme pre-jamboreeta. Leiriläisiä Thaimaan jamboreelle on tulossa 30 000. Leirin tarkoituksena onkin tarjota nuorille ympäri maailmaa mahdollisuus viettää 12 päivää yhdessä oppien ja kokien uusia asioita ja solmien uusia ystävyyssuhteita.


HOME HOSPITALITY
= HOME STAY
Home Hospitality eli HOME STAY tarkoittaa vierailua / asumista muutaman päivän ajan paikallisten partiolaisten vieraana. HS on loistava keino tutustua todella maan tapoihin ja partiointiin - muutaman päivän asuminen paikallisessa kodissa avaa varmasti ovet maan kulttuuriin ja antaa mahdollisuuden luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.


MITÄ OHEISMATKALLA TEHDÄÄN?

Oheismatka on tällä kertaa toiminnallinen kiertomatka Thaimaassa ja Laosissa. Matkan aikana tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Toistaiseksi oheismatkan yksityiskohdat ovat vielä varmistumatta, mutta matkaohjelma julkaistaan heti, kun se on mahdollista!

Hiukan käsitystä ylipäänsä oheismatkan luonteesta saa esim. käväisemällä edellisen jamboreen (Chilessä vuodenvaihteessa 1998-1999) kotisivuilla (www.partio.fi/jamboree99). Chilen jamboreella oheismatka tehtiin ennen leiriä. Tärppeinä sivut:

www.partio.fi/jamboree99/jamposti/index.html
(päivien 9.-20.12.1998 välisenä aikana tallennetut tiedotteet oheismatkalta)

www.partio.fi/jamboree99/kuva-arkisto/index.html
(kuvia oheismatkalta)


ONKO LEIRIMAKSU KAIKILLE SAMA?

Kyllä. Matkan hinta on kaikille Suomen joukkueen jäsenille sama. Jokaisesta jamboreelle osallistuvasta maksetaan leirimaksu ja matkat luonnollisesti ovat kaikille samanhintaiset. Siksi jokainen maksaa matkasta saman verran riippumatta siitä lähteekö leiriläiseksi vai ISTiläiseksi.