KUVIA LEIRILTÄ


Alla kuvia leiriltä. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi!Joukkuekuva
Suomenlahti
Saaristo


 
Järvi-Suomi ISTit  
Osa Suomen joukkueesta saapui leirialueelle jo ennen joulua. Helteiseen ja lumettomaan joulu-aattoon kuuluivat joululahjat myös maapallon toisella puolella. Maailman merillä pari kuukautta seilannut kontti oli tuonut tullessaan joukkueen teltat, ohjelman toimintapisteen ja paljon muuta tarpeellista. Suomi lienee ainoa joukkue, jolla esim. wc-paperin puuttuminen ei ole ollut leirillä ongelma. Huoltopäällikkö Lehan kulkupelin tunnistaa jo kaukaa hulmuavasta lipusta. Taustalla jamboreehotellin komea portti.
Siirtyminen lentokentältä leirille sujui jouhevasti lähes leirialueelle asti. Matkan varrelle sijoitettu rekisteröinti kuitenkin pysäytti linja-autovirran vain muutamaa kilometriä ennen leirialuetta. Ja sitten jonotettiin ja jonotettiin. Aivan perille asti eivät linja-autot leiriläisiä tuoneet. Loppumatka omaan alaleiriin piti taittaa kävellen. Edustuspaitoja tuulettumassa ja hiekkapölyttymässä. Myöhemmin tämä tuuletustapa kiellettiin, sillä telttojen tukikaaret saivat jo aivan tarpeeksi töitä paahtavasta helteestä.
Väkimäärältään lähes 40.000 ihmisen leiri on jo pinta-alaltaankin melko laaja. Etäisyyksiä lyhentää (joskaan ei kovin nopealla vauhdilla) ilmainen tuk tuk -junakyyditys. Eri puolille hiekasta pölisevää leirialuetta on ripotetlu pieniä vehreitä keitaita, joita kastellaan ahkerasti. Leirilippukuntien saapuessa kaikki teltat olivat jo valmiina pystyssä. Pystytettäväksi jäivät vain muut leirirakennelmat. Tässä kohoaa Suomenlahden keittiökatos.
Tepin leveästä hymystä päätellen kaikki Suomenlahden laatikoihin pakatut tavarat ovat tallessa ja hyvässä kunnossa. Bambu oli suomalaisille hieman vieras rakennusmateriaali, mutta kyllä Saariston tytöt senkin ympärille saivat siansorkan sujautettua. Keittiökatoksen pystyttäminen keskellä päivää oli hikistä hommaa.
City of Science ohjelmamoduulissa tehtiin historiaa, kun partiolaiset olivat suorassa yhteydessä kansainväliseen avaruusasemaan. Erittäin tärkeät henkilöt pystyy leirillä tunnistamaan jo kaukaa ympärillä vellovasta valokuvaajamerestä. Suomalaisia ISTejä jamboreen avajaisissa. Kuten kuvasta näkyy, meno oli varsin virallista. Ohjelmassa oli puheita, lippuparaati ja perinteisiä thaimaalaisia tansseja.
Leirirannekkeita saatiin jonkin aikaa metsästää, mutta tässä ne nyt ovat! Anulla on muuten päässään Saariston virallinen leirihattu. Etsi kuvasta kaksi suomalaista ISTiä. Thaimaalaiset partiolaiset ovat olleet lähes läpi leirin partioasuissaan. Miten ihmeessä he pitävät pukunsa niin puhtaina? WOSM:in vastavalittu puheenjohtaja pitämässä yhtä lukuisista puheistaan. Tärkeillä ihmisillä riittää vientiä kutsuista toiseen leirin alusta hamaan loppuun asti.
Perinteinen thaimaalainen tanssiesitys. Jokaisella tanssijalla roikkui vyötäisillään tyhjiä juomatölkkejä, joista lähti melkoinen kolina ja kalina. Uutena vuotena rakennettiin ystävyyttä yli rajojen, kun kaikki leirin osallistujat juhlivat yhdessä vuoden vaihtumista suurella areenalla. Juhlinta jatkui pitkälle yli puolen yön. Suomen joukkueen johtoryhmä on jokaisena leiripäivänä kokoontunut Suomen viihtyisään leiritoimistoon käymään läpi päivän tapahtumia ja pohtimaan tulevia.
Suomen leiritoimisto palvelee kaikkia suomalaisia osallistujia aamusta iltaan. Mitä täällä "toimiston henget" eivät tiedä, sitä ei tarvitsekaan tietää! Pohjoismaiden loistavasti onnistuneella yhteisellä vastaanotolla islantilaiset tarjoilivat herkullisia pannukakkuja. Yksi Suomenlahti- leirilippukunnan jamboreen ulkopuolelle sijoittuneista matkoista suuntautui paikalliseen eläintarhaan. Kyllä, se on ihan oikea alligaattori.
   
Kiltti kisu, olethan kiltti kisu...? Our Heritage -moduuli toi luonnon todella lähelle suomenlahtelaisia.