Jamboree-logo
19. Maailmanjamboree Chilessä 27.12.1998-6.1.1999
 
etusivu
uutiset
taustatietoa
yhteystiedot
keskustelu
linkkejä
lehdistö

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n logo

TAUSTATIETOA

Mitä?

19. partiolaisten Maailmanjamboree järjestetään 27.12.1998-6.1.1999 Chilessä. Joka neljäs vuosi järjestettävä suurleiri pidetään nyt ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikassa ja vasta toista kertaa eteläisellä pallonpuoliskolla. Leiriläiset (30 000) ovat iältään 14-18-vuotiaita ja heidän johtajinaan toimii 5000 aikuista partiojohtajaa.

Leiriä on valmisteltu Chilessä kolme vuotta ja Suomen jamboreejoukkueen matkan suunnittelu alkoi kesällä 1996.

Kaikki jamboreejoukkueet eri puolilta maailmaa valmistautuvat leiriin monin eri tavoin: espanjan taitoja hiotaan, lentolippuja varataan ja joukkueiden leiriohjelmia viimeistellään. Pääosa leirin valmistelusta ja toteutuksesta tehdään vapaaehtoisvoimin.

Missä?

Suomen joukkue lähtee matkalle kolme viikkoa ennen leiriä tutustuakseen eteläamerikkalaiseen kulttuuriin ja luontoon Pohjois-Chilessä ja Boliviassa. Matkan aikana näemme muun muassa Titicaca-järven alueen, Pohjois-Chilen aavikoiden kuumaiseman ja tutustumme bolivialaiseen intiaanikulttuuriin.

Varsinainen leiri pidetään 60 kilometriä Chilen pääkaupungista etelään, Andien juuriella Hacienda Picarquinissa.

Miksi?

Jamboreen tavoitetteena on teeman "Building Peace Together" mukaisesti korostaa partioaatteen mukaista rauhankasvatusta, kansainvälistä yhteisymmärrystä, yhteiskunnallista aktiivisuutta ja ryhmässä toimimista. Leirin ohjelma perustuu eri kansallisuuksien yhteiselle toiminnalle ja leirin eri huolto- ja palvelutehtäviin kootut tiimit ovat monikansallisia. Suomessa jamboreeprojekti on osa partiolaisten kansainvälisyyskasvatusta. Toteutettava erillinen materiaalipaketti tavoittaa kaikki suomalaiset partiolaiset.

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö. Jäseniä on 88 000 ja he toimivat 900 lippukunnassa Hangosta Utsjoelle. Partiotoiminnan tavoitteena on kasvattaa partiolaisista itsenäisesti ajattelevia, partion periaatteiden mukaisesti ja oma-aloitteisesti toimivia aktiivisia yhteiskunnan jäseniä. Partiojohtajina toimii vapaaehtoisia nuoria aikuisia.

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry
Kylänvanhimmantie 29
00640 Helsinki

Puhelin: (09) 2533 1100
Faksi: (09) 2533 1160
Sähköposti: info@sp.partio.fi