Terveisiä piirihallituksen kokouksesta

Piirihallituksen marraskuu

 

Vuosi alkaa kääntymään sen loppupuoliskolle, mutta piirihallituksessa on vielä kiivas tahti päällä. Viime viikon tiistaina kokoonnuttiin Hämeenlinnassa vuoden viimeiseen nykyisen piirihallituksen kokoukseen. Joulukuun kokouksessa mukana ovat jo uudet ministerit!

Vietimme paljon aikaa toiminnanalakuulumisten parissa. Yksi lähes kaikkia toiminnanaloja yhdistävä keskustelunaihe liittyi rekrytointeihin ja haasteeseen löytää tekijöitä eri pesteihin. Ainoastaan viestintäryhmässä kaikkiin pesteihin on löytynyt tekijät ja asiat rullaavat eteenpäin täydellä manpowerilla. Lippukuntatuessa sen sijaan avautuu vuodenvaihteessa kymmeniä valmentajapestejä ja tarvetta uusille tekijöille olisi myös lippukuntajaostossa. Koulutusryhmältä kuultiin terveisiä tarpeesta kehittää muonitustoiminnan kokonaisuutta. Yhdessä pohdimmekin jo ideoita, miten koulutustilaisuuksien muonituskuviot saataisiin sujuvammaksi ja uusia muonittajia mukaan. Ohjelmaryhmän jaostoissa on myös huutava pula erilaisten tapahtumien järjestäjistä ja vastuun kantajista.

Onko Sinusta uudenlaisen hyvän tekijäksi? Tunnetko partiokaverin joka on jo hetken ollut ”taukotuvalla”, siis sivussa aktiivisesta toiminnasta mutta jolla kipinä palaa vielä? Kutsu hänet mukaan tai haasta itsesi uuden oppimiselle. Piirissä on siihen useita erilaisia mahdollisuuksia tarjolla. Kuka tahansa piirihallituksen jäsenistä voi kertoa näistä lisää.

Piirin viestintä uuteen kuosiin

Piirin syyskokouksessa lupasimme, että ensi vuonna kehitetään mm. viestintää, jotta tieto piirin tarjoamista palveluista kulkisi entistä sujuvammin perille. Toimeen on jo tartuttu ja uudistus etenee hyvällä boostilla! Viestintäministeri Minna esitteli meille nettisivujen ja jäsenlehti Täplän uudistusprosessia aikatauluineen ja sisältöineen. Uudistus herätti pöydässä vilkasta keskustelua sillä kaikilla on palava halu tehdä Hämeen Piirin nettisivuista parhaat mahdolliset. Sisällön tuottaminen pitää kaikki toiminnanalat kiireisenä aivan vuoden loppuun saakka, sillä uudet nettisivut on tarkoitus julkistaa ennen vuodenvaihdetta. Stay tuned!

Myös Piirin jäsenlehti Täplä kokee muodon ja sisällön muutoksen. Nykyisestä ”sanomalehti-mallista” luovutaan ja tilalle saadaan uusi raikkaampi aikakaus-tyyppinen lehti. Ensimmäinen uusittu lehti ilmestyy Partio-lehden välissä 22.2.2019.

Tervetuloa uusille ministereille!

Piirihallitus kokoontuu vuoden viimeiseen kokoukseen joulukuun 11. päivä jolloin mukana ovat myös uudet ensi vuonna pesteissään aloittavat ministerit. Toivotan piirihallitukselle ja sen uusille jäsenille voimia ja menestystä hämäläisen partiotoiminnan kehittämiseen. Luvassa on työntäyteisiä vuosia nyt, kun partion peruskirja on avattu muutoksille ja partiolupaustakin aiotaan muokata ajanhengen mukaiseksi.

Johanna Kalliomaa
Lippukuntatuen ministeri