Piirihallituksen kokous uuden jäsenen silmin

Piirihallituksen vuoden ensimmäinen kokous on takana. Henna jo ehti viime viikon blogipostauksessa kertoa tulevan kokouksen asialistan, joten tässä kerron enemmän, miltä tuntuu tulla mukaan piirin vapaaehtoistoimintaan.

Minulle, uudelle hallituksen jäsenelle, kyseessä oli omalta osalta käytäntöön pääsemistä ja pestin suorittamista. Kiitos hyvän perehdytyksen ja pestikeskustelun ansiosta pääsi jo ensimmäisestä kokouksesta lähtien mukaan viemään asioita eteenpäin. Itse mietin ennen kokousta, miltä nämä kokoukset näyttävät tai tuntuvat. Työni ja vapaa-aikani puolesta olen istunut erilaisissa kokouksissa eri organisaatioissa, mutta harvoin tuntenut itsensä kotoisaksi kokouksessa.

Kokoustaminen lähti hyvin liikkeelle perusteista, vastuista ja vuoden aikana tapahtuvista tapahtumista mistä pitää olla tietoinen. Keskustelua kokouksen aikana riitti lippukunnan tuesta O365 Jemmaan. Keskustelua olisi voinut jatkua vielä paljon pidemmälle yöhön, mutta kuten kaikki tiedämme kokoukset eivät saa venyä liian pitkiksi yli aikataulun. 

Olen ollut mukana useissa erilaisissa partioprojekteissa, mutta aina pyrkinyt välttämään kokoustamisia. Aina ennen ne ovat tuntuneet niin kaukaisilta asioilta itse partiotoiminnasta, mutta nyt luottispäivän ja ensimmäisen hallituksen kokouksen jälkeen minulla on iloinen mieli ja odotan seuraavaa kertaa, kun pääsen näkemään piirin luottiksia ja työntekijöitä. On ilo olla mukana näin energisen ja osaavan porukan mukana. 

Tero Keso
kehitysministeri