Närhi, sorsa, pöllö, varis vai käki? Mikä ihmeen Ko-Gi?

Olen pohtinut partionjohtajien jatkokoulutukseen eli Ko-Gille lähtemistä jo vuodesta 2010 lähtien. Tuolloin täyteen tuli kurssille vaadittava 22 vuoden ikä ja siitä lähtien olen joka vuoden alussa tsekannut Ko-Gi -kurssien päivät ja yrittänyt sumplia kesän aikatauluja. Aina tielle on tullut jotakin muuta, mutta nyt vihdoin kesän kursseista löytyi leiri, jonka päivämäärät sopivat kalenteriini ja ilmoittauduin kurssille.

Ko-Gi -kurssin ympärillä pyörii paljon mystistä lintukeskustelua eikä kurssia käymättömille haluta kaikkea kurssista paljastaa. Ko-Gin käyneet kinastelevat siitä, mikä linnuista on paras ja toisinaan keskusteluissa kurssin tärkein anti saattaa jäädä huomiotta. Linnuista viis, tärkeintä koulutuksessa on kuitenkin ydin - partio ja johtajuus.

Toivon oppivani Ko-Gilla lisää ihmisten ja projektien johtamisesta, syventäväni partio-osaamistani sekä saavani uudenlaista kipinää partion harrastamiseen. Lisäksi uskon kurssin opeista olevan hyötyä myös työelämässä. Toki myös leirielämä oma vartion kanssa houkuttelee pitkästä aikaa.

Kenelle Ko-Gi on tarkoitettu?
Kaikille yli 22-vuotiaille partionjohtajille, joilla on kokemusta partionjohtajana toimimisesta. Jos siis uuden oppiminen, johtaminen ja partion kehittäminen kiinnostaa, ilmoittaudu ihmeessä mukaan. Itseäni hieman harmittaa, etten Ko-Gille saanut aikaisemmin lähdettyä. Joten jos vähääkään mietit asiaa, ilmoittaudu mukaan. Kurssin osallistumismaksuun on saatavilla avustusta, joten älä säikähdä kurssin hintaa. Ilmoittautua ehtii vielä 31.1. saakka. Lue lisää Ko-Gista ja ilmoittaudu!

Tytti
Hallituksen jäsen, ohjelmaryhmän puheenjohtaja