Lauantain kokouskuulumiset

Delegaation ryhmäkuva

Lounaan jälkeen pääsimme varsinaisesti asiaan ja aloitettiin hallituksen kertomuksella kuluneista 2 vuodesta. Käytiin läpi mitä on tehty, mikä on kehittynyt ja mitä isoja tapahtumia järjestettiin. Muisteltiin siis esimerkiksi Johtajatulia ja ennätysmäärän maapartiolaisia kerännyttä Satahankaa.

Hallitus myös lähetti mennen perusteella viestin vuosien 2019-2020 tärkeistä asioista: kasvu, arvokeskustelu ja strategia. Kasvuun kerättiin myös konkreettisia ideoita chatilla. Kasvun konkreettiseksi mittariksi hallitus visioi tavoitteen 100 000 partiolaista vuoteen 2030 mennessä.

Tähän väliin mahtui myös tärkeitä päätösiä: vaalitoimikunnan raportin jälkeen valittiin SP:lle puheenjohtajaksi Maria 'Hilla' Ruohola, varapuheenjohtajiksi Lasse Roiha ja Malin Lindholm sekä partioneuvostolle puheenjohtajaksi Pauli Engblom.

Iltapäivän kokouskahvin ja delegaation valokuvauksen jälkeen siirryttiin alustamaan päätöstä partion peruskirjan muutosprosessin käynnistämiseksi. Häme esitti muutosta päätöksen sanamuotoihin, mutta itse asian: peruskirjan muuttamisen arvotyöryhmän työhön perustuen, takana olivat yksimielisesti kaikki piirit ja FISSC. 2020 seuraavassa jäsenkokouksessa tullaan siis hyväksymään uusi peruskirja ja uusi partiolupaus tai partiolupaukset.

Iltapäivä lopetettiin keskustelemalla strategiasta 2019-2020. Eniten keskustelua heräsi tähtikartasta, eli tapahtumien sijoittamisesta eri vuosille. Erityisesti Satahangan järjestämisvuodesta oli laajaa keskustelua sekä jäsenkokouksessa että HC-partiossa.

Iltaa vietettiin yhdessä Johtotähden kanssa Lönnrotin koululla discoillen ja päivän tapahtumia kerraten.

Juha ja Turkka