Kohti Lappeenrantaa!

Jäsenkokous 2018

Perjantaina lähdetään SP:n jäsenkokoukseen Lappeenrantaan ja vielä riittää tekemistä ennen sitä. Ensikertalaisena on tietenkin ajateltavana niitä tärkeitä asioita, kuten että minkälaisia vaatteita ja varusteita pitäisi ottaa mukaan, pitäisiko/saako kokoukseen ottaa mukaan jonkun käsityön oheisviihdykkeeksi, ei kai vaan tarvitse puhua ruotsia kenellekään ja ehdinkö perjantaina yhteiskuljetusbussiin mukaan suoraan töistä. Näihin asioihin onneksi saa vertaistukea muulta delegaatiolta tarvittaessa, mutta kotitehtävänä itselläni taitaa olla vielä hieman partion peruskirjaan ja arvokeskustelun tuloksiin tutustumista. Näin ei ehkä ole ihan niin pihalla viikonlopun aikana, kun asioista oletettavasti tulee keskustelua kokouksessa ja sen ulkopuolellakin.

Entäs miten tällainen vanhan liiton paperipartiolainen suoriutuu kokouksesta, missä on tarkoitus hyödyntää O365:n Teams-ryhmätyösovellusta? Kokouksen seuraaminen, Teamsin seuraaminen sekä delegaation wa-keskustelun seuraaminen samaan aikaan kuulostaa juuri sellaiselta, mihin vaaditaan jo hieman enemmän kokemusta ATK:n hyödyntämisestä partiokokouksissa. Toki delegaatiossamme on varmasti tällaisia konkareita, joten ehkä voin luottaa siihen että ”isot ja pienet yhdessä” muodostamme juuri sopivan kokoonpanon edustamaan Hämeen Partiopiiriä tässä kokouksessa. Jokainenhan kuitenkin kiinnittää erilaisiin asioihin huomiota, mikä tulikin ilmi jo delegaation ennakkotapaamisissa, kun keskustelu siirtyi partiolupauksen uudistamiseen. Pieniä sanamuotoja joilla on iso merkitys, ja jokainen saattaa tulkita niitä eri tavoin. Sillä työryhmällä, mikä lähtee työstämään peruskirjan ja varsinkin partiolupauksen muutosta, on edessään iso savotta ja vuoden 2020 jäsenkokouksessa tullaankin varmasti käymään mielenkiintoista keskustelua aiheesta päätöksen suhteen.

Kaikkiaan tässä ensimmäisessä jäsenkokousmatkassa on paljon kaikkea uutta opeteltavaa, kun itse aiheiden lisäksi pitäisi vielä ehkä opetella myös muiden delegaation jäsenten nimet ja naamat. Itse olen siis vasta aloittelemassa partiopolkuani piirihuivin kanssa, joten muut piiriluottikset ovat vielä osittain vain nimiä papereissa. Onneksi symboliikka on käsittääkseni erittäin vahvoilla piirihommissa, joten jäsenkokouksessa meidän hämäläiset tunnistaa sekä sini-valko-punaisista huiveista että kaiketi myös jostain muustakin...

 

Viikonlopun hotelliretkeä innolla odottaen,

jäsenkokoussudari Karo

 

Kuvassa tärkeimmät varusteet mukaan jäsenkokousreissulle:

- paperipartiolaisen kynä

- termosmuki kahville, jotta pysyy hereillä

- matkatyyny pitkiä bussimatkoja varten

- villasukat, koska niille on aina tarvetta

- varavirtapankki, jotta on puhelimessa virtaa tärkeille kokousviesteille sekä piristäville kissavideoille