Kevätkokous vei Lempäälään

kuva: Harri Halmejärvi

Lauantaina oli taas perinteisen Johtajapäivä-kevätkokous-kombon vuoro. Talvea muistuttavana lauantai-aamuna reilu 100 hämäläistä suuntasi Lempäälään ja Hakkarin koululle hakemaan koulutusta ja päättämään vuotta 2016.

Aamupalan jälkeen aloitettiin sessiot luokissa ja ulkona. Tarjolla oli koulutusta haastavan lapsen kanssa toimimiseen, partiojohtajakurssilaisen ohjaamiseen sekä osaamismerkkien ja ansiomerkkien hakemiseen. Päivästä ei oltu unohdettu myöskään ohjelman tukea, vaan tukea sai vaeltajien ulkomaanprojektin järjestelyihin ja päivitettyyn tarpojaohjelmaan, ja Yhdessä metsään -ohjelmapainotus vei osallistujansa läheiseen metsään saamaan vinkkejä metsäohjelman toteutukseen. Itse istahdin ansiomerkkikoulutukseen, jossa oli luokka täynnä kuulemassa, miten ansiomerkkejä kannattaa hakea ja miten haku Kuksassa onnistuu.

Kevätkokouksen aluksi oli hieno hetki, kun Harri Nummiselle Lahden Ilvesveikoista luovutettiin järjestömme korkein ansiomerkki eli Sankarimerkki hengenpelastamisesta. Lisää voit lukea nettisivujemme uutisesta. Kokouksen aluksi luovutettiin myös kaksi Loistolippukunta-tunnusta. 100-vuotias Riihimäen Erätytöt sai tunnuksen ensimmäistä kertaa ja Tampereen Kotkat uusivat omansa. Riihimäen Erätytöistä tuli jo 27. piirimme Loistolippukunta.

Kokouksessa hallitus esitteli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2016. Viime vuonna piirissä taklattiin kaikkiaan 29 toimenpidettä kaksivuotisen toimintasuunnitelman jälkimmäisestä vuodesta. Kierrepalloina toimintasuunnitelman ulkopuolelta vuoteen tulivat sekä Yhteisvastuukeräys että lippukuntatuen uudistukseen valmistautuminen. Erityisesti jälkimmäinen vei paljon energiaa ja resursseja muulta toiminnalta, ja vaikka se tarpeellinen olikin, ei tällaisia ylläreitä toivota yhtään enempää piirimme aktiivisia luottiksia kampittamaan.

Tilinpäätöksessä päästiin edelleen plussalle jäsenmäärän parantumisen myötä, vaikka joulukampanjassa jäätiinkin vähän tavoitteista. Hallitus päätti, ettei esitä korotusta ensi vuoden jäsenmaksuun, ja kokous tämän hyväksyi. Myöskään keskusjärjestö ei ehdota korotusta jäsenmaksuun, joten ensi vuosi mennään samansuuruisella maksulla kuin tämäkin vuosi.

Kokouksessa kerättiin myös vaalitoimikunta kannustamaan ja keräämään ehdokkaita syksyn piirihallitusvaaleihin. Auki ovat ainakin piirinjohtajan, piirin varajohtajan sekä koulutuksen ja viestinnän ministerien paikat. Lisäksi hallitus miettii vielä kevään ajan, tarvitaanko hallitukseen vielä lisäjäsen, jota viime syksynä ei haettu. Vaalitoimikuntaan valittiin Perttu Willman Lahdesta ja Kaisu Lämsä-Palovaara Ylöjärveltä sekä hallitusta toimikunnassa edustaa kehitysministeri Tero Keso.

Kokouksen lopuksi esittäytyivät Reissu, Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa, samoajien Kohu ja seuraava maailmanjamboree. Isoja juttuja siis edessä. Nähdäänhän viimeistään Reissussa 7.5. Tampereella!

Henna
piirin varajohtaja

PS. Yksi paikka jäi vaalitoimikunnasta täyttämättä, joten mikäli haluat olla hakemassa uutta piirinjohtoa, kannattaa ilmoittautua Riinalle (riina.aspila(a)partio.fi). Ja kyllä luit ihan oikein, minä ja Riina emme ole käytettävissä enää jatkokaudelle, vaan on uusien naamojen aika luotsata piiriä kohti yhtätoistatuhatta ja piirileiriä.