Häme loikkaa kohti jäsenkokousta

Hämeen Partiopiirin jäsenkokousdelegaatio on valmistautunut Lappeenrannassa ensi viikonloppuna järjestettävään jäsenkokoukseen perusteellisesti. Innokkaaseen delegaatioomme on valittu avoimen haun perusteella 21 jäsentä sekä viisi varajäsentä ympäri piiriä. Mukana on niin ensikertalaisia kuin jässärikonkareitakin. Hallituksen valinnan jälkeen jouduimme vielä tekemään muutoksia valittujen muiden menojen vuoksi sekä täydensimme yhden puuttuvan jäsenen.

Hämeen jäsenkokousdelegaatioon kuuluu (paikkakunnat lippukunnan kotipaikan mukaan): 

Aspila Riina, Erä-Pirkot, Lempäälä
Dahlgren Tina, Hauhon Partiolaiset, Hauho
Hast Maria, Liekkitytöt, Hämeenlinna
Horelli Minna, Harjusiskot, Tampere
Kalliomaa Johanna, Lahden Katajaiset, Lahti
Kauppinen Leena, Kyynärön Kiertäjät, Lempäälä
Kesti Atte, Kaskenkaatajat, Hämeenlinna
Leivuori Markus, Hämeenlinnan Metsänkävijät, Hämeenlinna
Lindroos Tytti, Lahden Katajaiset, Lahti
Mäenalusta Juha, Tampereen Kotkat, Tampere
Mäkinen Hilja, Tampereen Lokit, Tampere
Mälkiä Satu, Hollolan Hirvenhiihtäjät, Hollola
Niemi Anu, Nummen Eränkävijät, Hämeenlinna
Nissi Anna-Lea, Urjan Varstat, Urjala
Nurmilo Pyry, Tampereen Kotkat, Tampere
Salo Turkka, Parolan Eräveikot, Hattula
Uosukainen Kimi, Lahden Siniset, Lahti
Varjoranta Karoliina, Näsin Tytöt, Tampere
Vihervuori Vilja, Harjunalustan Siniveljet, Lahti
Vuorinen Heli, Harjusiskot, Tampere
Ylinen Anni, Härmälän Ilvestytöt, Tampere

VARAJÄSENET
Heikkilä Henna, Liekkitytöt, Hämeenlinna
Lehtinen Lasse, Lahden Siniset, Lahti
Mäkinen Tuomas, Jaarlin Pojat, Hämeenlinna
Nisula Jari, Kymen Kotkat, Iitti
Nyman Tommi, toiminnanjohtaja, Hämeen Partiopiiri ry

Seuraa kanaviamme, niin pääset vielä näkemään, millaisia tyyppejä nimien takaa löytyy!

Delegaatio on valmistautunut kokoukseen perusteellisesti ja itseään haastaen. Olemme pitäneet kaksi kokousta, joista ensimmäisen aiheena oli jäsenkokouksen käytännön järjestelyt: milloin saa puhua, milloin pitää olla missäkin, missä nukutaan, mitä pitää olla päällä? Kokonainen delegaatio ei ole tavannut vielä toisiaan kasvotusten, sillä molempiin perehdytyksiin on ollut mahdollista osallistua myös etänä. Delegaatio koostuu ihmisistä maantieteellisesti eri puolilta isoa piiriämme (ja vähän sen ulkopuoleltakin), minkä vuoksi on oleellista, että myös etänä on mahdollista osallistua.

Toisen perehdytyksemme teemana oli kokouksen asiasisältöihin perehtyminen: keskustelimme esimerkiksi henkilövalinnoista sekä peruskirjan muutosprosessin aloittamisesta.

Henkilövalintojen suhteen olemme tyytyväisiä, että ehdolle on asettunut motivoituneita ja asialleen omistautuneita tyyppejä. Keskustelua herätti ehkä eniten puheenjohtajakolmikon dynamiikka: miten uusi jäsen istuu jo vuoden yhdessä töitä tehneiden joukkoon? Miten kolmikko täydentää toisiaan, sillä kaikki vaikuttavat olevansa erilaisia tyyleiltään? Miten kolmikko toimisi tiiminä? Odotamme innolla, että pääsemme jututtamaan ehdokkaita ensi viikonloppuna.

Peruskirjan muutosprosessin aloittamisen koemme hyvänä. On hyvä, että järjestö vastaa niihin haasteisiin, joihin lippukunnat eivät välttämättä itse osaa vastata ilman isomman tukea. Partion tulee elää yhteiskunnan mukana ja juuri nämä mahdollisesti edessä tulevat muutokset ovat sellaisia. Olimme siis yksimielisesti sitä mieltä, että prosessi on syytä aloittaa. Odotamme kuitenkin mielenkiinnolla, kuinka arvotyöryhmän työskentely esitellään jäsenkokoukselle ja miten on päädytty juuri näihin teemoihin ohjastamaan mahdollista peruskirjan muutoksista vastaavaa työryhmää.

Päätösesityksistä toinen koskien peruskirjaa herätti meillä eniten keskustelua. Lupausta koskeva päätösesitys on muotoiltu hyvin ehdottomaan muotoon: tulee mahdollistaa. Mietimme sitä, miksi tähän on päädytty ja miksi juuri uskontoteema on nostettu erillisenä asiana, vaikuttavathan mahdollisesti muutkin teemat uuteen lupaukseemme. Toisaalta näemme tärkeänä, että tällä tavalla valittava työryhmä pääsee suoraan tekemisen makuun eikä mandaattia tarvitse kysellä jälkikäteen, sillä jäsenkokous on järjestömme ylin päättävä elin. Uskontoa koskeva keskustelu on myös ollut viime aikoina paljon pinnalla ja se vaikuttaa jo lippukuntien arkeenkin jonkin verran. Päädyimme makustelemaan asiaa omassa päässämme ensin ja teemme ainakin luonnostelman, millainen muunlainen muotoilu voisi olla päätökselle. Emme kuitenkaan vielä tiedä, päädymmekö ehdottamaan muuta vai olemmeko täysin hallituksen esityksen takana. Kolmannesta päätösesityksestä ei herännyt sen suurempaa keskustelua, sillä koemme, että peruskirjan muutosten seurauksena on väistämätöntä päivittää myös kasvatustavoitteitamme, jotta peruskirjan arvot jalkautuvat lippukuntiin asti.

Mielestämme edellä esitetyt kaksi asiaa ovat suurimmat asiat viikonlopun jäsenkokouksessa. Toki keskustelimme myös muista päätöskohdista, mutta keskustelu ei ollut niin laajaa, kuin näiden kohtien osalta. Jos olet kiinnostunut muista keskusteluistamme, nykäise meitä hihasta, joko virtuaalisesti tai jäsenkokousviikonloppuna.

Viikonloppuna nähdään!

 

Anni

delegaation johtaja ja piirin varajohtaja

Anni [dot] ylinen [at] partio [dot] fi 050 466 9525